Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

10-річна моделістка з Одеси презентувала у Львові свої літаки

У Львові розпочалася виставка-конкурс масштабних моделей «Lviv Scale Models Fest». До міста завітали моделісти-початківці та висококваліфіковані майстри з України, Польщі та Росії. Для участі у «Lviv Scale Models Fest» зареєстрували понад 400 моделей техніки. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На першу виставку-конкурс «Lviv Scale Models Fest» прибули учасники з Києва, Черкас, Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська, Луцька, Володимир-Волинського, Ростова-на-Дону, Любліна та багатьох інших міст.

На «Lviv Scale Models Fest» можна побачити оригінальні авіа-, автомоделі військової та космічної технікиу масштабнихмініатюрах тазустрітисяіз автором дослідження історії авіації краю, книги «Крила над Галичиною», Ярославом Янчаком. Для відвідувачів проводять майстер-класи зі стендового моделювання, а також відбувається перформанс – виставкою прогулюються екіпіровані солдати в автентичній військовій формі різних держав.

Перший майстер-клас для учасників та відвідувачів провів моделіст з Черкас, бодібілдер Сергій Алехно. Спостерігати за роботою професіонала було досить зручно – на великому плазмовому екрані відбувається он-лайн-трансляція майстер-класів, де можна детально роздивитися технологію виконання. Завтрамайстер-класзі стендового моделювання проведе моделіст з Одеси Руслан Слюсаренко. Він привіз на «Lviv Scale Models Fest» не лише техніку у мініатюрах, а й моделі солдатів різних часів і держав.

Переможців у 68 категоріях визначають 5 суддів – висококваліфікованих професіоналів з усієї України. Відвідувачі виставки, у свою чергу, шляхом відкритого голосування обирають модель, яка найбільше сподобалася. Переможець отримає «Приз глядацьких симпатій». Церемонія нагородження призерів відбудеться завтра, 4 листопада, о 14:00 год.

Організатори задоволені першим фестивальним днем і планують зробити виставку-конкурс щорічною.

«Учасників значно більше, ніж ми сподівалися. Глядачі із задоволенням відвідують виставку. До нас завітали не лише з України. Дуже багато моделей привезла сім’я з маленького польського містечка. Вони приїхали до Львова з друзями», – розповідає член оргкомітету Олександр Газдайка.

Міф про те, що моделювання – справа суто чоловіча, розвінчала одна з наймолодших учасниць виставки одеситка Катерина. 10-річна дівчинка привезла на «Lviv Scale Models Fest» три роботи – літаки, які зібрала сама.

«Я захоплююся моделюванням вже чотири роки. Найбільше мені подобається авіація. Збирати літаки допомагає тато», – розповідає моделістка Катруся.

Виставка-конкурс«Lviv Scale Models Fest» працює 3-4 листопада, у суботута неділю, з 10:00 год за адресою:вул. Коперника,40А (колишній Будинок Сапєгів).

«Lviv Scale Models Fest» — неприбутковий захід, організований з ініціативи львівських моделістів, львівського інтернет-ресурсу A-Z-models.com.ua та Галицького авіаційного історико-технічного товариства (ГАІТЕТ) за підтримки Академії Сухопутних військ України, львівського Клубу класичних автомобілів та автомобільних легенд та Львівської міської ради.

Мета виставки-конкурсу – популяризація технічної творчості серед молоді та стендового моделювання, зокрема.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ