Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

10-річний терорист ІГІЛ розстріляв двох “ФСБшників” РФ

10-річний терорист ІГІЛ розстріляв двох “ФСБшників” РФ, - ЗМІ.

Пропагандистський канал “Ісламської держави” Hayat Media випустив відео, в якому неповнолітня дитина розстрілює двох “російських шпигунів”. Про це повідомляє британське видання The Independent.

Справжність розстрілу “шпигунів” експерти ставлять під сумнів. Однак вони зазначають, що ісламісти перейшли навіть власні межі дозволеного у використанні дітей в цілях пропаганди. На відео хлопчик, віком близько 10 років стріляє в двох чоловіків, які нібито зізналися, що є шпигунами ФСБ Росії, і спеціально проникали до ісламістів, щоб збирати інформацію і передавати розвідслужбі.

За день до появи цього відео терористи випустили ще один ролик, в якому підліток близько 14 років нібито підриває себе в Іракської провінції Салахуддін. Хлопчик, який стріляв у “агентів ФСБ” вже був помічений у відео ісламістів раніше.

“Не важливо, справжнє це відео або постановочне, але ІГІЛ використовував у ньому дитину для створення шок-фактора, так само як і шок-фактор сам по собі”, – прокоментував подію дослідник аналітичного центру проти екстремізму Quilliam Чарлі Вінтер.

Він додав, що незважаючи на те, що терористи і раніше використовували дітей в пропагандистських відео, на цей раз вони зробили крок далеко за рамки розумного.

Важливо відзначити, що це відео з’явилося на хвилі спекуляцій з стирання кордонів між ісламістськими терористичними угрупованнями Аль-Каїди і ІГІЛа на тлі недавнього теракту в редакції паризького журналу.

Відеохостинг Youtube видалив дане відео.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ