Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

11 квітня стартує Всеукраїнський благодійний марафон «Пробіг заради дітей»

11 квітня 2006 року від російського кордону з міста Луганськ стартує Всеукраїнський благодійний марафон «Пробіг заради дітей», організаторами якого є випускники програм академічного обміну у США, Обмін майбутніми лідерами, Канадсько-українська парламентська програма, Інститут українських студій за сприяння Міністерства сім’ї, молоді та спорту України. Цей проект також підтримала Посол доброї волі Дитячого фонду ЮНІСЕФ в Україні Руслана Лижичко. Про це сьогодні, 6 квітня 2006 року, під час прес-конференції повідомив координатор проекту «Пробіг заради дітей» Андрій Максимович.
Як зазначив заступник координатора проекту «Пробіг заради дітей» Микола Пех, метою акції є — привернути увагу суспільства до проблем соціальної відповідальності шляхом збору коштів для міських та обласних пологових будинків Львівської області. За словами організаторів, проект покликаний допомогти найвразливішій частині суспільства — новонародженим дітям. Лише у м. Львові за рік у чотирьох міських та обласних клініках народжується близько 10 650 немовлят. З них близько 12% народжуються шляхом хірургічного втручання (кесаревого розтину); 8% новонароджених народжуються передчасно, з них, за статистикою, виживає лише третина. Обладнання у львівських клініках застаріле і абсолютно не відповідає сучасним стандартам гігієни.
Як наголосив координатор проекту, марафонець Андрій Максимович, наразі для марафону виділені кошти в сумі 13 тисяч гривень. Це, зокрема, кошти від спонсорів, бізнес-структур, діаспори.
Організатори марафону закликають приєднатися до пробігу та пожертувати кошти, щоб закупити необхідне обладнання для лікарень.
Завершується пробіг 14 травня у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ