Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

11 січня парламент ще раз продемонстрував, що не гідний називатися Верховною Радою України, – Канівець

«Провал Верховною Радою проекту постанови про введення мораторію на закриття шкіл з українською мовою навчання – це свідчення антиукраїнського характеру як парламенту, так і владного режиму в цілому», - вважає голова Львівської крайової організації Української партії Олег Канівець.

За словами пана Канівця, 11 січня 2012 року Верховна Рада відмовилася встановити мораторій до 2017 року на закриття загальноосвітніх навчальних закладів з українською мовою навчання в адміністративно-територіальних одиницях, де такі навчальні заклади становлять менш ніж половину від їхньої загальної кількості. Це ганебно для парламенту, який вважає себе українським, коли за прийняття відповідного проекту постанови проголосували лише 66 народних депутатів. І це при тому, що у жовтні 2011 Президент Віктор Янукович заявив про намір увести мораторій на закриття українськомовних шкіл у східній Україні та російськомовних - на заході країни, однак таке рішення так і не було ним прийнято. У той же час, за словами автора законопроекту народного депутата Андрія Парубія, у Донецькій області всього 13% шкіл з українською мовою навчання, в Луганській 22%, у Криму — 1,3%, у Севастополі — 0,3%. І при цьому народний депутат Алла Александровська ще насмілюється щось говорити про те, що нібито постанова суперечить Конституції, створюючи дискримінацію за мовним принципом?

«Парламент 11 січня цього року ще раз нам продемонстрував, що він не гідний називатися Верховною Радою України, оскільки виконує щось на зразок ролі «Малоросійської колегії» на догоду як північному сусідові, так і відверто реваншистським антиукраїнським силам всередині нашої держави. Ми постаємо знову перед реальною загрозою ренесансу русифікаторської політики, до впровадження якої схильний владний режим в Україні. Цього не можна допустити, а протиставити цьому ми можемо лише тиск на владу об’єднаної сили згуртованої опозиції», - зазначає голова Львівської крайової організації Української партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ