Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

12,6 млн грн, виділених на Перинатальний центр, намагається повернути прокуратура

У ході вивчення стану додержання законодавства у бюджетній сфері цьогоріч за участі органів прокуратури Львівської області подано позовів на суму 8,4 млн грн, задоволено 24 позови на суму 3,3 млн грн, добровільно відшкодовано близько 900 тис грн, реально виконано судових рішень на 4,6 млн грн. У порядку представницької діяльності зареєстровано 17 кримінальних проваджень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

До прикладу, прокуратурою пред’явлено позов до господарського суду м. Києва до ТзОВ «Будівельна компанія «Міськбудінвест» про визнання укладеного договору про пайову участь недійсним та стягнення 1,56 млн грн пайової участі на розвиток інфраструктури м. Моршина.  Позов задоволено, рішення набрало законної сили.

Крім цього, Львівською місцевою прокуратурою №3 пред’явлено позов до господарського суду Львівської області в інтересах держави, в особі департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, до ТзОВ «Укрсвіт» про стягнення боргу за договором про пайову участь в розмірі 700 тис грн. Під час розгляду вказаної справи відповідачем сплачено заборгованість в повному обсягу. У зв’язку із цим провадження у справі припинено.

На даний час, у провадженні судів перебуває ще 20 позовів вказаної категорії на суму 17,4 млн грн.

Зазначимо, що у господарському суді м. Києва перебуває на розгляді справа за позовом прокуратури до «ПАТ «АЕРОБУД» щодо повернення12,6 млн грн, виділених Львівською обласною державною адміністрацією на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Джорджа Вашингтона, за договорами про державні закупівлі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ