Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

12 спортсменів ти 7 тренерів з Львівщини отримають президентські стипендії

Сьогодні Кабінет Міністрів України підтримав проєкт Указу Президента України "Про призначення стипендій Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів". Про це повідомили 17 березня Гал-нфо у пресслужбі Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА.
Фото ілюстративне

Зокрема президентські стипендії на Львівщині отримуватимуть: чемпіонка Європи з велоспорту Олена Старікова та бронзові призерки чемпіонату Європи з велоспорту Тетяна Клімченко та Юлія Бірюкова. Олена отримуватиме близько 19 тисяч гривень (9 прожиткових мінімумів), а Тетяна та Юлія – близько 15 тисяч гривень. Призначена стипендія також тренерам, які готували велосипедисток до чемпіонату Європи, Миколі Залигіну, Євгену Болібруху, Валерію Романенковву та Оресту Тичку. Тренери отримують суму на половину меншу, ніж вихованці.

Отримуватиме стипендію у розмірі близько 15 тисяч гривень також Алла Черкасова, бронзова призерка чемпіонату Європи з вільної боротьби.

Серед молодих спортсменів, що отримуватимуть стипендію, бронзові призери чемпіонату Європи з санного спорту серед молоді Ігор Стахів та Андрій Лисецький. Їх стипендія становитеме близько 8 тисяч гривень. Також отримають стипендію тренери санкарів Тарас Гарцула та Іван Баїк.

У списку перспективних спортсменів – Гліб Кігітов, чемпіон Європи зі стрільби кульової серед юніорів. Розмір його премії - близько 6 тисяч гривень.

Також в переліку є вихованки львівської школи гімнастики, які сьогодні тренуються та виступають за Київ Маріола Бондарчук, Марія Височанська та Анастасію Возняк. Спортсменки вибороли золото чемпіонку Європи 2020 року з гімнастики художньої. Гімнастки отримуватимуть премію близько 15 тисяч гривень. Також отримуватиме стипендію тренерка Анастасії Возняк зі Львова Олена Єресько.

Нагадаємо, стипендії Президента України для видатних та молодих і перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту та їх тренерів призначаються з метою стимулювання успішних виступів на міжнародній спортивній арені, визнання вагомого внеску в забезпечення розвитку олімпійського спорту. Виплата стипендій Президента України проводиться щомісяця.

Загалом призначено 130 стипендій. Загальна сума на реалізацію становитиме 17, 75 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ