Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

13 жовтня відбудеться урочиста сесія Львівської облради, присвячена Дню Українського війська та Празника Пресвятої Покрови

13 жовтня відбудеться урочиста сесія Львівської обласної ради, присвячена Дню Українського війська та Празника Пресвятої Покрови (14 жовтня). Так вирішили сьогодні, 6 жовтня, депутати облради на президії ЛОР.
Це рішення було прийнято в результаті звернення фракції ВО „Свобода” щодо скликання позачергової сесії ЛОР. Депутати Львівської обласної ради – члени ВО „Свобода” бажали скликати позачергову сесію ЛОР для того, аби прийняти ще одне звернення до Президента України з проханням визнання ветеранів ОУН-УПА і усіх загиблих, які боролися за незалежність України в середині минулого століття.
У ході дискусії, яка виникла після пропозиції депутатів від ВО „Свобода”, було прийнято рішення, що все ж таки буде проведена сесія ЛОР, яка носитиме характер не позачергової сесії, а урочистої. На сесію планують запросити ветеранів ОУН-УПА, науковців, які б ще раз розповіли про ту боротьбу, яка точилася в середині минулого століття за незалежність України. Окрім цього, депутати вирішили звернутись до Секретаріату Президента для того, аби було надано відповідь на їхні попередні звернення, котрі стосувалися визнання вояків ОУН-УПА воюючою стороною. Керівник депутатської фракції БЮТ у ЛОР Ігор Держко заявив, що Секретаріат Президента України не надав жодної відповіді на попередні звернення депутатів ЛОР, котрі стосувались визнання вояків ОУН-УПА, натомість депутат ЛОР, член фракції НУ Марія Христинич на репліку Ігоря Держка заявила: „Позиція Президента щодо визнання вояків ОУН-УПА вже давно відома. Бо саме завдяки Президенту в Універсалі національної єдності є пункт, який передбачає визнання вояків ОУН-УПА. Тому нам потрібно все ж таки вкотре звернутися до депутатів ВРУ, аби ті своєю чергою прийняли закон, який би прирівняв воїнів ОУН-УПА до ветеранів Великої вітчизняної війни та надав їм ті ж самі пільги, що і мають останні”.
На урочистій ЛОР планується також нагородження вояків ОУН-УПА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ