Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Революція на місцях: коротке зведення по Галичині

Активісти «Зарваницької громадської ініціативи» піготували звіт про перебуг революції у районних містечках.

Жовква. Діє координаційна рада району. Кожен день о 15:00год збирається мітинг на підтримку євроінтеграції. Також створений міський оргкомітет, який збирає кошти та проводиться відправка автобусів на Київ.

Мостиська. Координаційний комітет активно проводить відправку людей на Київ автобусами,бусами та потягом.

Стрий. Стрийська районна рада перша у Львівській області утворила комітет національного порятунку. Щоденно відправляються автобуси на Київ на Євромайдан. Постійно відбуваються заходи на підтримку Євромайдану.

Бурштин. Кожен день проводяться мітинги та віче в центрі міста. Проводиться відправка людей на Київ кожного дня о 23:00год. Проводиться збір теплого одягу та продуктів. Всі працівники Бурштинської міськради написали заяви на відпуски в знак солідарності з Євромайданом.

Калуш. Кожен день в 18:00год відбувається мітинг на підтримку євроінтеграції. Кожен день по 2 автобуси відправляють у Київ. Загалом відправлено більше 500 калушан. Студенти вшановують пам'ять героїв і ходу по всіх пам’ятниках Калуша на знак солідарності з Євромайданом. Активно проводиться збір коштів на відправку людей в Київ.

Буськ. Минулої середи було велике віче на підтримку євроінтеграційних прагнень України. Організовано живий ланцюг і піша хода по місту. Проведено в середу-четвер віче по всіх сільських радах району . Кожен день відправка людей на Київ (щоденно близько 180-220 чол.)

Дрогобич. Відбувається щоденний мітинг о 18.00. Проводиться збір коштівна відправлення до Києва. Самоорганізувалася молодь, учні шкіл, коледжів та технікумів.. Створений страйковий комітет, для активізації працюючих мешканців. В неділю планується масовий мітинг в підтримку Євромайдану. Ставляться питання і місцевого рівня про доцільність перебування на посаді нинішнього міського голови, який зовсім не відповідає європейським цінностям.

Яворів. У п’ятницю, 6 грудня запланованеосвітянське віче, куди збираються вчителі всього району. Протягом тижня депутати міської ради були на євро майдані в Києві. Відбувається спільна відправка людей до столиці із Яворова та Новояворівська.

Старий Самбір. Мешканцi району щоденно збираються на акцiї протесту пiд стiни районної державної адміністрації. Сьогодні вони вимагали, аби представник Партiї регiонiв, який є нинi головою РДА, пiшов з посади.

Самбір. 2 грудня, відразу ж після завершення позачергової сесії Самбірської міської ради, до Києва на підтримку європейського майбутнього нашої держави вирушив перший автобус самбірчан, а також активістів з Самбірщини. Тисячі людей у неділю, 1 грудня, зібралися на площі перед ратушею на свій Євромайдан. Серед присутніх було багато молоді.

Турка. Щоденно відбувається відправка людей на Київ. У п’ятницю відбувся мітинг. Голови всіх сільських рад району на зібранні закликали місцевих регіоналів скласти мандати. Прийнято звернення до церков та до людей із закликом зробити пожертву для Євромайдану.

Косів.Косівський майдан стоїть вже третій тиждень. Депутати міської та райради прийняли звернення до президента про відставку уряду. Відбувається постійна відправка людей на київський Євромайдан.

Перемишляни.Кожен день 15:15 год. відбувається віче. Також відправляють автобуси на Київ, всім хто виїдає видають сухий пайок. Проводиться збір коштів серед громади для потреб євромайдану.

Коломия. Коломийські "тітушки" пошкодили колеса автомобіля координатора місцевого євромайдану, кілька днів перед тим був підпалений автомобіль ще одного активіста. На вимогу депутатів міської ради відбулася позачергова сесія міської ради. На сесії було розглянуто єдине питання - "Про політичну ситуацію в Україні, а також про початок загальноміського страйку". Сесія відбулася на майдані перед Ратушею за участю громадськості міста. За результатом сесії прийнято рішення про початок загальноміського попереджувального страйку. Крім того, депутати прийняли рішення з вимогою відправити у відставку уряд Азарова, міністра внутрішніх справ України, генерального прокурора України, дострокові вибори президента та ВРУ. Також депутати звернулися з проханням до інших обласних , міських та районних рад підтримати рішення Коломийської міської ради. Крім того, депутати звернулися до представників дипломатичних представництв вжити санкції щодо представників влади України причетних до розгону майдану.

Жидачів. Кожен день відправляютьсяавтобуси на Євромайдан, проводиться збір коштів. В суботу та неділю о 15:00 год. відбудеться мітинг. Активізувалися сільські ради в районі.

Сокаль. Відбулось вивішення прапора Євросоюзу на будівлі райадміністрації. Кожен день в 17:00 год. віче. Кожен вечір Сокаль та Червоноград відправляють автобуси на Київ.

Червоноград. Кожен день в 17:00 відбувається мітинг. Також щоденно відбувається відправка автобусів, зараз активно підключились шахтарські профспілки, які відправляють автобуси з шахтарями. Організовано юридичний захист.

Рогатин. Відбувається кожен день відправка людей на Київ. Проводяться студентські мітинги та віче на підтримку Євромайдану.

Галич. Кожен день в 15:00 год. відбувається мітинг на підтримку Євромайдану. Проводиться відправка автобусів на Київ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ