Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

14 травня у Києво-Галицькій Митрополії УГКЦ буде відзначено День хворого

14 травня 2006 року Києво-Галицька Митрополія УГКЦ відзначатиме День хворого. Цим заходом наша Церква приєднується до відзначення Всесвітнього дня хворого, започаткованого 11 лютого 1993 року з благословення Папи Івана Павла ІІ.
16 січня 2006 року на пропозицію Митрополичої комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ постановив щорічно відзначати в Україні День хворого у Неділю розслабленого (третя неділя після Великодня).
Цьогорічне відзначення Всесвітнього дня хворого в Католицькій Церкві в особливий спосіб звертає увагу на потреби та проблеми людей з різними психічними розладами, і ця тематика також домінуватиме у заходах, які проводитиме наша Церква.
Синод Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ ухвалив програму заходів з нагоди відзначення Дня хворого в Києво-Галицькій Митрополії УГКЦ. Передбачено, що ці заходи будуть проходити на трьох рівнях. Декотрі акції проводитимуть впродовж декількох днів:
Митрополичий рівень: пастирське звернення Блаженнішого Любомира до вірних УГКЦ з нагоди відзначення Дня хворого в Києво-Галицькій Митрополії.
Єпархіальний рівень:
- просвітницькі заходи у єпархіях, які мають на меті привернути увагу християнської спільноти та громадськості до проблем покращення опіки хворих та розкрити місце хворої особи серед нас;
- пастирські відвідини лікувальних закладів для осіб з психічними розладами.
- Архієрейська Літургія 14 травня 2006 року з додаванням ектенії та молитви за хворих, осіб, які ними опікуються, та працівників медичної сфери.
Парафіяльний рівень:
- відвідини священиком лікувального закладу на території парафії;
- відвідини важкохворих людей у парафії та уділення їм Святих Таїнств, особливо Єлеопомазання;
- організація парафіянами доброчинних акцій на підтримку хворим у парафії;
- урочиста Літургія 14 травня 2006 року з додатком ектенії та молитви за хворих, осіб, які ними опікуються, та працівників медичної сфери.
Мета заходів з нагоди відзначення Дня хворого - привернути увагу християнської спільноти та нашого суспільства до хворих людей, підвищити рівень опіки над ними і розкрити їх місце серед нас. Крім того, передбачено особливо подбати про людей з психічними розладами та підтримати їхні сім’ї та опікунів. Повідомив прес-секретаріат Глави УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ