Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

150 туристів у Сколівському районі на 5 годин повисли у повітрі через поломку підйомника

На Різдво, 7 січня, о 13 годині 50 хвилин на пункт зв’язку частини Сколівського РВ ГУ МНС України в Львівській області надійшло повідомлення від відпочиваючого про те, що в селі Волосянка Сколівського району на базі відпочинку «Захар Беркут» під час катання туристів, через незрозумілі причини було зупинено рух крісельних доріжок на яких залишились люди. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі ГУМ НС України у Львівській області.
Для з’ясування обставин на місце події виїхала оперативно мобільна група Сколівського РВ ГУ МНС. Поряд з цим було проведено звірку з черговою по Славському аварійно-рятувальному пункті, яка підтвердила дану інформацію і запевнила, що на місці події особовим складом взводу проводять роботи із спуском людей на землю. На момент прибуття оперативно-мобільної групи було встановлено, що на крісельних доріжках перебуває 150 чоловік, робота рятувального взводу ускладнювалась за рахунок великої протяжності підйомника (L - 2800 м).
Станом на 18 годину 35 хвилин рятувальні роботи завершено, людей за допомогою реверса, рятувальних мотузок та драбин опустили на землю. Керівництво бази відпочинку «Захар Беркут » організувало обігрів та доставку людей за місцем їх проживання. Випадків замерзання та травмування внаслідок даної події немає. Ймовірна причина неполадки - тріснув вал редуктора лебідки.
Нагадаємо, що Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 120 травмованим туристам-лижникам, проведено пошуково-рятувальні роботи 4 загублених туристів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ