Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

15 грудня в Україну прибуде Вифлиємський вогонь миру

У вівторок, 15 грудня, на українсько-польському кордоні (Рава-Руська) відбудеться урочиста передача Вифлиємського вогню миру львівським пластунам. Вогонь миру передадуть польські скаути-харцери. Вже одинадцятий рік цей символ віри, надії та любові пластуни приносять в українські домівки. Передача відбудеться за участі депутатів Львівської міської ради. Про це повідомили у станиці Львів "Пласту"

 

Вифлиємський вогонь мандрує світом з 1989 року. Розповсюджувати його допомагають скаути з різних країн. В Україні цю традицію з 1998 року підтримують пластуни.

 

А вже 15 грудня, як і щороку, урочистості на кордоні розпочнуться з формування традиційного скаутського кола та офіційної передачі польськими скаутами українським пластунам Вифлиємського вогню миру. Після того відбудеться обмін новорічними подарунками, а також всі присутні заспівають різдвяних пісень.

 

Після офіційної передачі вогонь прибуде до Львова, де його урочисто передадуть на збереження в собор св. Юра. Там він буде перебувати до 4 січня, коли відбудеться урочиста передача громаді Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ