Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

15 лютого у Львові відбудеться єпископська хіротонія Владики Богдана Дзюраха

15 лютого 2006 року, в Архікатедральному соборі Святого Юра у Львові відбудеться єпископська хіротонія Владики Богдана Дзюраха, ієромонаха Чину Отців Редемптористів (ЧНІ) — про це повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.
Божественну Літургію очолить Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький УГКЦ. Напередодні, 14 лютого, у цьому ж храмі розпочнеться Велика Вечірня з Литією під час якої відбудеться обряд Найменування нового єпископа.
У суботу в ефірі радіо «Воскресіння» о. Богдан Дзюрах, відповідаючи на питання про те, яким буде для нього день 15 лютого, зокрема сказав, що він очікує його з трепетом у душі та з довірою до Господа Бога, «адже, коли Господь до чогось кличе, Він готує свою благодать: пропонує свою допомогу і людей, які будуть підтримувати мене у здійсненні цього служіння».
«Символічним є те, що моя хіротонія відбудеться на празник Стрітення. Через руки людей – Пресвятої Богородиці і святого Йосифа – Ісус був переданий первосвященикові. Сподіваюся і вірю, що у цей день Стрітення моя людська неміч зустрінеться із Божою силою, яка буде діяти в моїй душі. Бажаю, щоб у моєму житті сповнилася Божа воля. Прошу про молитву всіх людей, які будуть цього дня фізично чи духовно на цій Літургії. І вже заздалегідь запевняю у своїх молитвах і своєму благословенні», — наголосив о. Богдан.
   21 грудня 2005 року у Ватикані було повідомлено, що Святіший Отець Венедикт XVI поблагословив рішення Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви про призначення преподобного отця-доктора Богдана Дзюраха, Єпископом-помічником Києво-Вишгородської архієпархії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ