Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

15 січня – кільцеподібне сонячне затемнення

15 січня 2010 відбудеться кільцеподібне сонячне затемнення. У момент повної фази затемнення Сонце буде схоже на кільце, що світиться. Місячна тінь пройде через центр Африки, Індію, М'янму і Китай. Часткове затемнення 15 січня буде видно в багатьох країнах, у тому числі і в Росії.

Доктор медичних наук, професор психіатрії Михайло Виноградов розповів, як сильно затемнення впливає на психіку людини. "Ми схильні до всяких хвильових коливань: природних, електромагнітних, ще якихось хвиль - їх зараз вже досить багато описано. Місяць впливає на відливи, припливи і на стан здоров'я. І всі затемнення - місячне і сонячне - так само впливають, тому що порушується звичний хвильовий вплив на людський організм, що йде до нас від усякого роду світил, зірок і в першу чергу від Місяця і Сонця", - повідомив професор.

Напередодні сонячного затемнення Михайло Виноградов дав наступні рекомендації: провести цей день треба спокійно, розмірено, бажано не планувати жодних серйозних справ.

Людям з дихальною, серцево-судинною патологією, а саме вони є метеозалежні і метеочутливі, треба бути дуже обережними з прийомом своїх препаратів, наголосив професор. "Людям з якоюсь хронічною патологією слід бути особливо обережними", - підсумував Михайло Виноградов, передають Вести.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ