Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

15 січня керівництво області, представники МЗС, правоохоронних та контролюючих органів проведуть нараду у зв’язку із ситуацією на кордоні

Львівська обласна державна адміністрація занепокоєна ситуацією, що склалась навколо затягування процесу підписання українсько-польської Угоди про правила місцевого прикордонного руху, яка передбачатиме можливість спрощеного перетину кордону жителями прикордонних регіонів Львівщини. Згідно інформації Міністерства закордонних справ України, проект українсько-польської Угоди досі знаходиться на погодженні у відповідних міністерствах та відомствах Республіки Польща. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.
15 січня за участю керівників ЛОР та ЛОДА буде проведено нараду у зв'язку із ситуацією, що склалася з перетином українсько-польського кордону громадянами України. В нараді також візьмуть участь генеральний консул Республіки Польща у м. Львові Вєслав Осуховські, представники митних та прикордонних служб, представник МЗС у Львівській області, правоохоронні та контролюючі органи.
Метою проведення наради є вивчення ситуації та підготовка звернення до Президента України, Верховної Ради України та МЗС України про негайну ратифікацію угоди про спрощення візового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони та прискорення підписання українсько-польської Угоди про правила місцевого прикордонного руху. На нараді  також буде обговорено питання вироблення спільної позиції представницькими та виконавчими органами влади прикордонних до Республіки Польща областей України.
Нагадаємо, учора мешканці населених пунктів українсько-польського прикордоння пікетували перед переходом у Краківці та Раві-Руській, вимагаючи спростити умови перетину українсько-польського кордону, які значно ускладнилися після вступу Польщі у Шенгенську зону. Пікетувальники на кілька годин перекрили дороги міжнародного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ