Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

164 тисячі мешканців Львівщини чекають на обіцяні Тимошенко безкоштовні акти про право власності на землю

Львівщина посіла перше в Україні місце за кількістю заяв громадян щодо безоплатного оформлення та видачі державних актів на право власності на землю, – повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

Станом на 22 січня 2010 року в територіальних органах Держкомзему Львівської області зареєстровано 164 тисячі заяв громадян щодо безоплатного оформлення та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки, що становить 65% від кількості державних актів, які необхідно видати. Загалом ж, на території Львівської області необхідно зареєструвати та видати 252,2 тисячі державних актів, з них 242,3 тисячі державних актів по районах області та 9,9 тисяч – по містах обласного значення.

 

Водночас середній показник щодо заяв в областях на безоплатне оформлення та видачу державних актів на право власності на землю по Україні становить 97 тисяч заяв.

 

На Львівщині нараховується 143 організації, які отримали ліцензії на виконання землевпорядних та землеоціночних робіт. Однак, взяли участь у роботі з виконання можуть лише 56 організацій.

 

Окрім цього, на території області для виконання польових робіт з виготовлення технічної документації із землеустрою по безоплатних оформленні та видачі громадянам державних актів на цей час створено та працює 150 польових бригад. З них на базі ДП «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» - 13, ДП «Львівська регіональна філія «Центр ДЗК» - 37, ДП «Західгеодезкартографія» - 13, працівники інших ліцензованих організацій – 95 бригад.

 

Загалом, на території Львівської області проведено 27,5 тисяч польових робіт обмірів земельних ділянок. В органах місцевого самоврядування та виконавчої влади перебуває 1,6 тисячі технічної документації, по якій необхідно прийняти рішення щодо уточнення площ та цільового використання земельних ділянок.

 

Видачу державних актів на право власності на землю організовано безпосередньо у сільських, селищних, та міських радах. Вартість виготовлення технічної документації з видачі одного державного акта становить 113,2 грн.

 

Станом на 22 січня по Львівщині зареєстровано та видано 41,1 тисячі державних актів, що становить 25,1% до загальної кількості зареєстрованих заяв громадян.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ