Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

16 грудня у Львові Свобода проведе акцію проти засилля нелегальних мігрантів

ВО "Свобода" вимагає скасувати Угоду про реадмісію з ЄС" та заявляє про початок загальнонаціональної акції проти нелегальної міграції. 16 грудня акція відбудеться у Львові. Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Координатор загальнонаціональної акції проти нелегальної міграції Андрій Іллєнко зазначив: «За останні роки з України в пошуках роботи виїхало 7 мільйонів працездатних українців, а на територію України заїхало близько 7 мільйонів мігрантів з країн Африки, Азії та Кавказу. Ми перестаємо бути господарями своєї землі. Нелегальні мігранти несуть нам хвороби, наркотики, безробіття та перетворюють вулиці наших міст на осередки злочинності та розгулу етнічної мафії. Сьогодні нелегали вже хазяйнують на ринках Харкова, Києва, Хмельницького – завтра та ж доля чекатиме Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль та інші українські міста. Сьогодні на місці колишніх військових містечок будуються гуртожитки для нелегалів – завтра їх будуть заселяти в наші оселі».

За його словами, згідно з угодою про реадмісію з Євросоюзом з 1 січня 2010 року Україна зобов’язана приймати до себе сотні тисяч нелегалів з ЄС, які потрапили туди з території України. Ці нелегали будуть утримуватися за наші гроші, і мільярди гривень з бюджету України підуть не на армію, медицину чи стипендії студентам, а на годування нелегалів. 1 січня 2010 року може стати чорним днем для України, коли наша земля перетвориться на всеєвропейський відстійник для нелегалів.

 

Заступник голови ВО «Свобода» Андрій Мохник заявив: «Наша держава змушена утримувати їх  (нелегалів - ред.) у себе або відправляти додому коштом українських платників податків, а це, як мінімум, тисяча доларів за особу. Експерти вже підрахували, що наступного року в Україні отабориться щонайменше 150 тисяч нелегалів з Центральної Азії та Африки. Більшість цих мігрантів потрапляють в Україну транзитом із Росії, Білорусі чи Кавказьких держав, однак повернути їх туди Україна не зможе - ці країни, на відміну від нашої, не підписували з ЄС угоди про реадмісію. Більше того, Україна зобов'язалася приймати чужих нелегалів, не уклавши водночас потрібних угод про реадмісію з тими країнами, з яких ідуть найбільші потоки мігрантів. Ми будемо змушені годувати чужих нелегалів, не маючи навіть правових підстав відправити їх на батьківщину. Незважаючи на те, що Україна має голодну армію та знаходячись у катастрофічному економічному стані, наша держава змушена буде витрачати сотні мільйонів доларів на утримання та депортацію нелегалів.Ця угода - данина України за «лояльність» Євросоюзу щодо українських громадян. Але в реальності замість полегшення візового режиму з країнами ЄС ми бачимо лише хамство та зневагу євробюрократів до українців».

 

Відтак, Всеукраїнське об‘єднання «Свобода» вимагає від Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України негайно вжити наступних заходів для відвернення катастрофи, загроза якої вже нависла над Україною:

 

1. Скасувати Угоду між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом N 116-VI ( 116-17 ) від 15.01.2008).

 

2. Ухвалити новий Закон про громадянство, згідно з яким громадянство надаватиметься тільки тим особам, що народилися в Україні або є етнічними українцями, які повернулися з-за кордону для постійного проживання і роботи в Україні.

 

3. Посилити охорону східного кордону України, перекрити усі канали потрапляння нелегалів на територію України».

 

Довідка. Акція «Зупинимо нелегальну міграцію!» розпочнеться 26 листопада у Києві о 18:00 на Михайлівській площі. Акція пройде в найбільших обласних центрах України: 28 листопада - у Чернігові, 30 листопада – у Сумах, 2 грудня – в Одесі, 5 грудня – у Дніпропетровську, 6 грудня – у Луганську, 9 грудня – у Харкові, 12 грудня – у Хмельницькому, 15 грудня – в Івано-Франківську, 16 грудня – у Львові, 17 грудня – у Луцьку, 12 січня – у Тернополі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ