Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

16 вересня відомі артисти дадуть у Львові благодійний концерт, щоб врятувати життя волонтерки

16 вересня у Львові відбудеться благодійний концерт «Усміхайся, малюй, живи!» задля порятунку життя художниці та волонтерки Тетяни Думан, у якої медики діагностували гліосаркому. Місце проведення – Палац культури залізничників «РОКС» (вул. Федьковича, 54). Початок – о 19:00.

У благодійному концерті візьмуть участь переможці телепроекту «Голос країни» Оксана Муха і Tabakov, Віктор Винник із групи «Мері», вокальна формація «Піккардійська Терція» і українські воїни – учасники соціально-мистецького проекту #ПісніВійни Олександр Рожко, Зиновій Медюх та Максим Перев’язко, а також ТанцТеатр «Життя». Ведучі вечора – Ярина Капітан і Роман Федоришин. У рамках концерту відбудеться благочинний аукціон: усі виручені кошти також будуть спрямовані на лікування Тетяни Думан.

Тетяна Думан-Скоп народилася 8 листопада 1981 року у містечку Миколаїв, що на Львівщині, у селянсько-вчительській родині. Талант до малювання у дівчині розкрила мама ще у молодших класах: тоді Таня намалювала для школи виделку і зробила це настільки майстерно й натуралістично, ніби це була робота вмілого художника. З того часу майбутня художниця всерйоз захопилася малюванням. Щоправда, спершу думала, що стане дизайнеркою одягу, але Господь закерував інакше: у 2005-му вступила до Львівської академії мистецтв, де отримала диплом магістра сакрального мистецтва.

Тетяна Думан - дружина відомого українського художника-іконописця Лева Скопа. Творче подружжя знане в Україні і далеко за її межами завдяки своєму мистецтву, громадянській позиції і волонтерській діяльності. За роки російсько-української війни завдяки своїм картинам Таня з Левком акумулювали для нашого війська понад три мільйони гривень. А тепер допомоги потребують самі…

Наприкінці липня цього року Тетяна захворіла. Обстеження показало пухлину мозку. Подальші аналізи підтвердили, що це гліосаркома. Зараз художниця-волонтерка на лікуванні у Польщі, де отримує хіміо- та радіотерапію, які потребують значних ресурсів - понад 30 тисяч доларів США.

Запрошення-подяки на благодійний концерт «Усміхайся, малюй, живи!», який відбудеться 16 вересня, можна замовити і придбати за телефоном: +38 068 420 88 74.

Також усі небайдужі можуть перерахувати пожертву на картку ПраватБанку: 5168745322182384 (одержувач платежу - Думан Василина Михайлівна, рідна сестра Тетяни).

Подія в FB: https://www.facebook.com/events/372661986740642/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ