Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

16 жовтня у театрі ім. М. Заньковецької відбудеться бенефіс Заслуженого артиста України Олександра Кузьменка

16 жовтня у Львівському національному драматичному театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться бенефіс Заслуженого артиста України Олександра Кузьменка. Актор зіграє у виставі «В неділю рано зілля копала». Повідомила „Гал-іnfо” редактор літературної частини НАУД театру ім. М. Заньковецької Леся Кічура.
У складі акторської трупи Олександр Кузьменко уже 14 років. До цього часу працював актором в Театрі юного глядача. Серед улюблених вистав із заньківчанського репертуару згадує «Ісуса…» В.Босовича, в якій спочатку зіграв роль Каяфи, а останнім часом – первосвященика Анну. Проблему сьогоднішнього дня актор вбачає у своїй ролі Ведмедя у виставі «Сава Чалий» І.Карпенка-Карого, яку також полюбляє грати. Щодо нового сезону, то гратиме у виставі А.Бабенко «Травестія» А.Баранги.
Не чужими були для актора і ролі в кіно, адже свого часу за його участю пройшли зйомки декількох стрічок – «Як гартувалася сталь» та «Овод» Мащенка, «Вальдшнепи» та «Осінь, що миліша від весни» Муратова, «Владика Андрей» Янчука.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ