Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

17,5 тисяч львів’янок оглянули медики під час акції з профілактики та раннього виявлення раку шийки матки

За час проведення акції з профілактики та раннього виявлення раку шийки матки та молочної залози у жовтні 2008р. було оглянуто 17 418 жінок. При цьому було виявлено 24 випадки ракових захворювань, 13 важких дисплазій, які відносяться до передракових станів. Гінекологічні захворювання виявлені у 3395 жінок, у тому числі 1257 осіб (37%) було діагностовано вперше. 40% цих жінок підлягають диспансерному спостереженню, частина скерована на додаткові обстеження. При огляді 23 561 жінки для профілактики раку молочної залози було виявлено 972 мастопатії, 44% жінок вперше дізналися про своє захворювання – про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Акція з профілактики та раннього виявлення раку шийки матки та молочної залози проводилася у всіх поліклінічних відділеннях Львова. Для забезпечення ефективного діагностичного процесу у кожній жіночій консультації були організовані оглядові кабінети, у яких проводилися профілактичні огляди.

Нагадаємо, що акцію з профілактики та раннього виявлення раку шийки матки та молочної залози управління охорони здоров’я Львівської міської ради проводило вдруге. Минулого року під час проведення акції було обстежено 15 613 жінок, з них у 1400 осіб виявлено захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ