Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

18 березня у Львівському музеї історії релігії відтворять рай

18 березня Львівський музей історії релігії представляє творчі доробки молодих митців Наталі Русецької, Ярини та Данила Мовчанів. Випускники Львівської національної академії мистецтв виставляють на суд великого загалу шанувальників сучасного мистецтва свої твори під загальною назвою «Відтворення Раю». Повідомила Гал-інфо завідувач відділу музею Ірина Цебенко.

 

«Ці молоді митці – відкрили для себе світ інтуїтивного прочитання прадавніх істин буття синкретичною мовою іконопису, локальною барвою наївного малярства, умовністю та ритмом народного декоративно-ужиткового мистецтва, – говорить про художників кандидат мистецтвознавства Богдан Мисюга. – «Відтворення Раю» як концепція звільнення від смислових нашарувань «суспільної норми» є також возвеличенням того «чистого» та «не зрадженого», котре народжується з нами ще до «гріхопадіння»…Тому в розумінні цих молодих адептів «відтворення Раю» є мабуть відтворенням, чи спробою відтворення ідеальної гармонії: між особистісним і навколишнім, між екзистенцією і соціумом».

 

Відкриття виставки «Відтворення Раю» відбудеться у четвер, 18 березня  о 16 годині у Львівському музеї історії релігії, що на площі Музейній, 1.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ