Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

18 млн. гривень виділено на підготовку до святкування 150-річчя від Дня народження Івана Франка у Львівській області

18 млн. гривень виділено на всі заходи, пов’язані із підготовкою до святкування 150-річчя від Дня народження Івана Франка, — повідомив сьогодні, 22 серпня, на прес-конференції голова Львівської ОДА Петро Олійник. За ці кошти, за його словами, профінансовані всі заходи, а також ремонтні та реставраційні роботи, пов’язані із урочистостями. Зокрема, 2,5 млн. грн виділено на ремонт і створення нової експозиції у Львівському літературно-меморіальному музеї ім. І.Франка,1,5 млн. гривень виділено на газифікацію села Нагуєвичі та сусідніх сіл, 3 млн. грн. пішло на ремонт доріг та будівництво нової траси в село Нагуєвичі, 2,2 млн. грн з цих коштів профінансовано за рахунок державного бюджету, 500 тис. грн виділено на будівництво школи в селі Ясениця-Сільна Дрогобицького району, де свого часу вчився Великий Каменяр та інші заходи.
 До ювілею Івана Франка влада області серйозно зайнялася видавництвом творів письменника. Так, як повідомила начальник управління культури і туризму Львівської ОДА Галина Дорощук, з обласного бюджету виділено 200 тис. грн на видавництво невідомих широкому загалові творів Франка, а також перевидавництво вже знаних творів письменника. Зокрема, як зазначив Петро Олійник, нещодавно побачив світ трьохтомник творів Каменяра, який незабаром потрапить у всі шкільні бібліотеки Львівщини.
  «Підготовка до святкування 150-річчя Івана Франка тривала у нелегкий час — за часів трьох урядів: уряду Тимошенко, уряду Єханурова і уряду Януковича. Це приносило нам деякі організаційні складності, однак до ювілею Каменяра Львівщина готувалася на дуже високому рівні. Було створено чотири оргкомітети: державний, обласний, комітет на рівні Дрогобицького району та оргкомітет у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, — наголосив Петро Олійник. — Вперше святкування 150-річчя Івана Франка виходить за межі регіону. Ми повертаємо Каменяра всій Україні. Так, окрім Львівщини письменника вшановуватимуть і в інших областях. Скажімо, в Одесі відкриють пам’ятник Іванові Франку, у всіх областях держави пройдуть читання його творів, а творчий колектив Оперного театру поїде з гастролями по Україні з безсмертною поемою Каменяра «Мойсей».
 Нагадаємо, 150-річчя Івана Франка ми святкуємо 26-27 серпня. Урочистості відбуватимуться у Львові та у селі Нагуєвичі, Дрогобицького району. 27 серпня на Львівщині очікують Президента Віктора Ющенка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ