Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

19 лютого відбудеться вечір-спогад з нагоди 114-ї річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

19 лютого відбудеться спільна молитва молодіжного активу Львівщини у соборі св. Юра  з нагоди 114 річниці від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Після молитви можна буде відвідати крипту Йосифа Сліпого, яка буде відкрита впродовж дня. Як повідомив під час прес-конференції голова ТУСК „Обнова” Михайло Прийдун, такий захід досі проводився тільки в межах львівських релігійних організацій. Цього року таку акцію вперше влаштовують, залучаючи молодь Львівщини.
Мета акції, за словами представниці МХО „Українська молодь - Христові” Олени Курило, полягає в тому, щоб люди, зокрема молодь, дізналися про постать патріарха.
Після молитви учасники акції відвідають кінотеатр „Кіно”, що на Сихові, де розпочнеться вечір-спогад. У заході візьмуть участь представники духовенства, отці-дослідники життя Йосифа Сліпого, його учні, а також монахиня, яка листувалася з патріархом під час його заслання на Сибір. Завершиться вечір показом документального фільму „Патріарх” та духовним концертом в храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Сихів).
Ініціатива проведення акції належить молодіжним християнським організаціям Львівщини: „Українська молодь - Христові”, МХО „Витанія”, ТУСК „Обнова”, „Академія української молоді”, „Посвіт”. Акцію підтримали головне управління у справах сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації та Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.
Організатори планують залучити до акції 1,5 тисячі молодих людей з Львівщини.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ