Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 долар, вкладений у вакцинацію, зберігає 5 доларів на лікуванні

Один долар, витрачений на вакцинування мешканців, економить 5 доларів, які слід буде витрати на лікуванні. Про це розповів сьогодні, 18 листопада, на круглому столі «Як зробити ефективною профілактику захворювань на Львівщині?» завідувач відділення сімейної медицини комунальної міської поліклініки № 4 Львова Борис Магола.

 

За його словами, профілактика – це найкращий метод вберегтись від захворювання. Звичайно, якщо говорити про сьогоднішню ситуацію з грипом в Україні, то вакцинування нині категорично робити забороняється, адже діє воно тільки тоді, коли мешканець провакцинувався за 2-2,5 місяці до початку епідемії, - додав Борис Магола.

 

З приводу швидкого поширення епідемії, то Борис Магола вважає найбільшою проблемою необізнаність людей щодо нового штаму грипу. Адже якщо після звичайного грипу у людини з’являється імунітет, і протягом кількох років можливість ще раз захворіти зменшується в рази, то «каліфорнійський» грип є невідомим для організму, тому виникають ускладнення.

 

Також він зазначив, що при обох грипах симптоматика однакова, і тому навіть лікарям дуже важко встановити точний діагноз. До того ж бракує тестових систем, які дозволяють визначити, яким грипом хворіє людина і яке приписувати лікування.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ