Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

1 січня на Стрийщині вшанували пам'ять Степана Бандери

1 січня традиційно на Стрийщині вшанували пам'ять Провідника української нації – Степана Бандери. З нагоди 104-ї річниці від дня його народження у м. Стрию пройшло ряд заходів. Про це повідомив БФ "Добре серце".

Так, о 12.00 біля пам’ятника Степану Бандері відбулося покладання квітів та поминальна панахида, яку відправив синкел Стрийської єпархії УГКЦ о. Михайло Коцуровський. Захід організовано керівниками Стрийської району. У ньому взяли участь депутати Стрийщини та працівники Стрийської РДА і райради. Музичним обрамленням свята став муніципальний хор «Каменяр», який виконав низку патріотичних пісень.

Відтак, о 15.00 біля пам’ятника Степану Бандері пройшло народне віче в якому взяли участь представники Стрийської міської організації Конгресу Українських Націоналістів, станиці Братства ОУН-УПА, товариства політв’язнів і репресованих, об’єднаної Спілки дітей політв’язнів і репресованих, міського об’єднання товариства «Просвіта», міської організації УНП, партії «За Україну», ВО «Свобода», представники Благодійного фонду «Добре серце» та народного депутата України Олега Канівця.

Поминальну панахиду провів настоятель Кафедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці о. Мирон Гринишин. Вінок від депутата Верховної ради Олега Канівця поклали депутати Стрийської міської ради Віталій Михайльо та Юрій Вінярський. Слово мали керівники всіх громадських організацій та політичних партій. Виступаючі наголосили на величі постаті Степана Бандери на його ролі в історії України. Було вдало підмічено, що Степан Бандера – це прапор нації, а найбільшим ворогом сьогодні є байдужість. Ми, нащадки легендарної постаті Провідника українського народу, не маємо право опускати руки та дати зневірі заполонити наші серця.

«Є люди, чиї долі позначаються на історії міст, держав, епох. Степан Бандера саме така постать. Він очолив національно-визвольну боротьбу українського народу проти поневолювачів усіх мастей. Він був полум’яним борцем, бо в його серці з юних літ горів священний вогонь любові до рідного краю», - зазначає народний депутат України, голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ