Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 травня стартують XV Всеукраїнські змагання з пішого мандрівництва «Стежками героїв»

1 травня о 12.00 год поблизу с.Бубнище, Болехівського району, Івано-Франківської області стартують XV Всеукраїнські змагання з пішого мандрівництва «Стежками героїв». Це одні з найбільших туристичних змагань в Україні. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

До участі цього року зголосилось 269 учасників у складі 41 команди з різних регіонів країни. Вони змагатимуться на дистанціях 75, 130 та 160 км. На маршруті команди також продемонструють свої знання з туристичної техніки, першої медичної допомоги, орієнтування на місцевості. Для найдосвідченіших команд змагання розпочнуться з подолання перешкод на Скелях Довбуша одразу ж після старту.

Обов’язковою частиною змагу є перевірка знань історичних подій, котрі відбувалися вздовж маршруту. Цьогоріч змагання є дуже особливими, тому що присвяченні століттю героїв – від створення легіону Українських січових стрільців до вшанування героїв Небесної сотні. Серед останніх, зокрема, Юрій Вербицький, який був членом Львівськогогірського клубу «Екстрем», тренувальним табором якого є власне Скелі Довбуша.

Перші команди завершать змагання через 3 дні на озері Синевир – це найкоротша дистанція. Для більшості ж команд - це лише проміжна точка, їхній фініш в с. Колочава, Міжгірського району, Закарпатської області.

Слідкувати за перебігом змагань та переміщенням команд можна буде он-лайн: www.steger.com.ua. Переможців визначать на основі часу проходження маршруту, фото з КП та протоколів спеціальних і технічних етапів.

Урочисте нагородження команд-переможців відбудеться 18 травня у Львові.

Командам є за що змагатися - намети, тенти, казани, ліхтарики та багато інших призів, які надали спонсори, що багато років підтримують піше мандрівництво: Магазин туристичного спорядження «Робінзон», Магазин «Штурм-Львів», Компанія «Gorgany.com», Магазин лижного та туристичного спорядження «Спорт Континент», Магазин спортивного спорядження «Команчеро», BM Easy hike.

Організатори змагань: ПЛАСТ – Національна скаутська організація України за підтримки Львівської обласної Федерації спортивного туризму та Львівського обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді.

Журналістам, які бажають приїхати на відкриття змагань, буде забезпечено транспорт за умови попередньої реєстрації http://goo.gl/3l6lpx

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ