Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

2006 рік був роком історичних змін в Україні – Віктор Янукович

«2006 рік – був роком історичних змін нашої країни, оскільки з 1 січня 2006 року Україна почала жити в новій Конституції, в новій системі державного управління – в парламентсько-президентській системі», – про це вчора, 30 січня, під час зустрічі в Палаці мистецтв з культурними діячами Львівщини сказав прем’єр-міністр Віктор Янукович.
 «Насамперед у березні 2006 року відбулися демократичні вибори на пропорційній основі. Вперше в українському парламенті була створена парламентська коаліція. Водночас вперше був обраний коаліційний уряд. Однак зараз триває процес наповнення нової Конституції необхідними законами для того, щоб вона мала можливість працювати. Тобто створюється механізм реалізації цієї Конституції. Однак я впевнений, що цей процес ми пройдемо дуже швидко», – зазначив прем’єр.
«Сьогодні доволі важко давати оцінку помилкам, які були допущені при зміні Конституції чи Конституційній реформі. Безумовно, ми вже зараз відчуваємо, що є недоліки. Я кажу «Ми», оскільки такої ж думки дотримується і Президент України, і голова Верховної Ради, і народні депутати», – розповів Віктор Янукович.
«Вдосконалення сьогоднішньої Конституції – це процес, який ми проходитимемо в найближчі роки. Що ж головне в цій ситуації? Ми отримали систему, яка визнана в цілому світі як найбільш об’єктивна система управління державою. Водночас в цій ситуації стрижнем є механізм співпраці уряду і Парламенту, яка дає можливість системно готувати програми розвитку України, пріоритети її внутрішньої і зовнішньої політики», – додав прем’єр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ