Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

2009 рік країна закінчила з дефіцитом понад 100 млрд. грн, українців врятував МВФ, – Пинзеник

2009 рік країна закінчила з дефіцитом понад 100 мільярдів гривень. "Ця цифра перевищує сумарний дефіцит за всі роки незалежності України. Один рік побив усі попередні", - заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник в інтерв’ю студії "Економічного вісника". Пинзеник підкреслив, що проблема дефіциту бюджету продовжує загострюватися. "Найстрашніше, що це не разовий дефіцит або проблема одного року. Це так званий базовий дефіцит, а це, нажаль, дорога в нікуди", - сказав екс-міністр. Він пояснив, що пересічні українці поки не відчули наслідків цієї проблеми, тому що дефіцит покривав МВФ.

 

Шанси на професійний бюджет можуть з'явитися тільки після виборів. "Найбільш системна проблема, з якою стикнулася Україна і яка впливає на можливість відновлення економічного розвитку - це критичний дефіцит бюджету, критична нестача коштів в уряду", - зазначив Пинзеник.

 

"Виникає питання: "Скільки можна житии за рахунок кредитів?". Їх же треба повертати", - говорить експерт.

 

Одночасно Пинзеник схвалює той факт, що до сих пір не прийнято держбюджет 2010 року.

 

"Який бюджет можна очікувати в умовах нинішнього політичного маразму. До того ж, минулорічний бюджет подвоїв проблеми очікуваного бюджету на поточний рік. Побачити професійний бюджет можливо тільки після виборів", - вважає екс-міністр.

 

"Економічний вісник".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ