Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

200 вишів та наукових установ уже мають доступ до Scopus та Web of Science за кошти бюджету

МОН уже забезпечило підключення понад 200 вишів та наукових установ до баз даних Scopus та Web of Science за кошти бюджету.

Про це повідомив очільник директорату науки МОН Дмитро Чеберкус під час Міжнародної конференції з наукометрії та бібліометрії SBC Kyiv 2019, що відбулася сьогодні, 4 червня 2019 року, в приміщенні Міністерства.

ʺ16 травня цього року ми завершили всі процедури, щоб кожен український державний чи комунальний виш або наукова установа могли підключитися до визнаних міжнародних наукових баз даних Scopus та Web of Science. Передплата надається за кошти держбюджету для всіх закладів – незалежно від відомчого підпорядкування. Уже 20 травня ДНТБ почало прийом заявок на підключення, а сам доступ був відкритий з 1 червня. Наразі подали заявки та отримали доступ до баз понад 200 закладівʺ, – зазначив Дмитро Чеберкус.

Він зауважив, що ця кількість – близько 30% від очікуваної, тому закликав університети та наукові установи активніше подавати заявки.

ʺМи плануємо до кінця червня завершити підключення більшості закладів до баз даних. Хочу нагадати, що передплата забезпечується на рік з можливим продовженням цього термінуʺ, – сказав керівник директорату.

Водночас Дмитро Чеберкус наголосив, що більше половини вже підключених зараз закладів – це наукові установи, переважно підпорядковані НАН та галузевим академіям наук.

ʺГадаю, це є важливим підтвердженням правильності нашої політики. Адже спочатку, в 2017-2018 роках ми забезпечили коштом бюджету доступ до баз лише для низки закладів, підпорядкованих МОН. І зараз, коли можливість підключення відкрита для всіх відомств, ми бачимо досить позитивну динаміку підключення установ Національної та галузевих академій наук. Не так активно, але подають заявки заклади, підпорядковані іншим міністерствамʺ, – пояснив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ