Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

22 листопада у Львові відбудеться інгрес Архієпископа Мечислава Мокшицького до Латинської Катедри

Урочисте впровадження (інгрес) Архієпископа Мечислава Мокшицького до Львівської Катедри відбудеться 22 листопада - повідомляє прес-служба Римо-католицької церкви у Львові.
Папа Римський Бенедикт XVI призначив Архієпископом Митрополитом Львівської Архідієцезії Латинського обряду о. Мечислава Мокшицького, що попередньо був Архієпископом-наступником Львівської Архідієцезії Латинського обряду, 21 жовтня 2008 року у зв'язку з відходом на пенсію попереднього митрополита кардинала Мар'яна Яворського.
На урочистості прибудуть єпископи з Європи. Зокрема від імені Папи Римського Бенедикта XVI до Львова прибуде кардинал Камілло Руїні. В урочистостях візьмуть участь представники двох обрядів католицької церкви - РКЦ та УГКЦ. Також запрошено православних владик та представників влади.

Мечислав Мокшицький народився 29 березня 1961 р. у селі Майдан Лукавецький (Польща). З 1981 по 1983 рр. навчався у Вищій духовній семінарії у Перемишлі. У 1987 р. закінчив богословський факультет Люблінського католицького університету. У 1991-1996 рр. навчався у Папському університеті св. Томи Аквінського Angelicum.
На диякона був висвячений у 1986 р. у Любачеві, а рукоположений на священика 17 вересня 1987 р. 8 травня 1997 р. був призначений почесним капеланом Папи Римського, а 28 травня 2003 р. — прелатом. З 3 травня 2002 р. — каноник капітулу Львівської катедри. До свого призначення архієпископом-коад'ютором працював особистим секретарем папи.
16 липня 2007 р. папою Бенедиктом XVI Мечислав Мокшицький був призначений архієпископом-коад'ютором Львівської архідієцезії РКЦ. Посвячений на єпископа 29 вересня 2007 р. папою Бенедиктом XVI.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ