Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

22 та 23 квітня у Києві відбудуться Національні «Ігри Нескорених»

Національні "Ігри Нескорених" відбудуться за підтримки Міністерства оборони України, телеканалу СТБ та організаційного комітету "Ігри Інвіктус Україна".

Команда вперше восени цього року представлятиме Україну на Invictus Games в Торонто — міжнародних змаганнях для військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку. Спортивні змагання завершаться великим концертом на Хрещатику.

22 квітня стартують національні «Ігри Нескорених», у яких візьмуть участь 114 кандидатів всеукраїнського відбору, які змагатимуться в 6 спортивних дисциплінах — легка атлетика, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг, плавання та стрільба з лука. Урочисте відкриття «Ігор Нескорених» відбудеться о 9:00 на легкоатлетичному манежі Спортивного комплексу «Атлет». Змагання охоплять одразу три локації: Труханів острів, Басейн «ЦСК ЗСУ» та Спортивний комплекс «Атлет».

23 квітня відбудеться заключна частина національного відбору Invictus Games — благодійний концерт за участю українських зірок, який організовано телеканалом СТБ. Під час концерту буде оголошено повний склад національної збірної України, до якої увійдуть спортсмени, що показали найкращі результати та були відібрані професійним журі «Ігор Нескорених». Урочистий концерт та церемонія оголошення української збірної розпочнеться о 16:00 на відкритій сцені по вул. Хрещатик (біля КМДА).

Своїми виступами українську збірну «Ігор Нескорених» підтримають: O’Torvald, Друга Ріка, ТНМК, Фома з групи Мандри, СКРЯБІН, Злата Огневич, Анастасія Приходько, Лісапетний Батальйон, а також Оркестр роти Почесної Варти. Ведучий — Ігор Кондратюк.

На час організації та проведення концерту з 12:00 21 квітня до 6:00 24 квітня буде перекритий Хрещатик.

Графік проведення змагань:

СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «Атлет»

Адреса: Лабораторний провулок, 7а

Види спорту: біг (100 м, 400 м, 1500 м), штовхання ядра, пауерліфтинг, веслування на тренажерах

Початок змагань о 10:00

ТРУХАНІВ ОСТРІВ

Види спорту: велоспорт на шосе (індивідуальна роздільна гонка на 7 км), старт — біля Московського мосту

Початок змагань о 10:00

БАСЕЙН «ЦСК ЗСУ»

Адреса: Повітрофлотський проспект, 6

Види спорту: стрільба з лука, плавання

Початок змагань зі стрільби з лука о 10:00

Початок змагань з плавання о 14:00

Представникам ЗМІ за акредитацією звертатися за телефоном: (063) 888-11-41 (Оксана) або [email protected].

Просимо Вас прибути на заходи для проходження реєстрації:

22 квітня о 8:30

Адреса: СПОРТИВНИЙ КОМПЛЕКС «Атлет», Лабораторний провулок, 7а.

23 квітня о 16:00

Адреса: відкрита сцена по вул. Хрещатик (біля КМДА)

Довідково: “Ігри Нескорених” (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані Принцом Гаррі.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже у 2017 році Ігри Нескорених відбудуться у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових візьме у них участь.

Для підготовки команди Ігор Нескорених Україна в рамках Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції створена робоча група, до складу якої входять представники Міністерства оборони, Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ, Прикордонної служби, Міністерства інформаційної політики, Міністерства соціальної політики, Національної гвардії, Агенції НАТО з підтримки та постачання, а також громадських організацій StratComUA і Pepelatz production.

Офіційна сторінка «Ігор Нескорених»: invictusgames.in.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ