Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

23 порушення виявила ДПА області під час перевірки підприємців, які заготовляють металобрухт

23 порушення виявила ДПА області під час перевірки підприємців, які здійснюють операції з брухтом та відходами чорних і кольорових металів, — повідомили „Гал-info” у відділі зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області. За результатами перевірок донараховано до бюджету разом з фінансовими санкціями майже 5 мільйонів гривень.

На Львівщині, як повідомляє обласна ДПА,  є 66 платників, які у статутних документах задекларували основним видом діяльності заготівлю металобрухту. Ці підприємці, за інформацією управління економіки Львівської ОДА, здійснюють свою господарську діяльність по заготівлі та переробці брухту на 102 земельних ділянках.
 Відповідно до затвердженого плану на І-ІІІ квартал 2006 року в план-графік документальних перевірок платників ДПА у Львівській області включено 29 підприємств, які займаються заготівлею металобрухту. Наразі податківці  провели 23 перевірки і у всіх 23 випадках зафіксували порушення. Перевірки мали на меті дослідити порядок застосування облаштованих земельних ділянок для здійснення операцій з брухтом металів.
Під час проведення контрольно-перевіркових заходів встановлено, що найбільшими експортерами металобрухту Львівщини є фірми, які зареєстровані у таких країнах як Польща, Молдова та Словаччина. Діючі брухтозаготівельні суб’єкти підприємницької діяльності, як правило, заготовляють металобрухт за місцезнаходженням продавця відповідних металоконструкцій, а не на території облаштованих спеціалізованих ділянок. Це сприяє тіньовій заготівлі металобрухту з подальшим оформленням документів від фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.
З метою підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи у сфері заготівлі та переробки брухту чорних металів та упередження незаконного відшкодування ПДВ експортерів брухту чорних металів ДПА у Львівській області розробило методичні рекомендації для перевіряючих дану категорію суб’єктів господарювання та в подальшому контролюватиме цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ