Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

23 січня 2015 року - Святійшому Патріарху Філарету виповнюється 86 років

23 січня 2015 року - Святійшому Патріарху Філарету виповнюється 86 років. У зв'язку з війною на Донбасі Патріарх Філарет відмовився від урочистостей. Свій день народження відзначить лише молитвою у неділю.

Київ. 23 січня 2015 року 86 років відзначає Святйший Патріарх Київський і всієї Руси - України. Через трагічні події війни на Донбасі Святійший Патріарх скасував усі урочистості з нагоди дня народження.

У неділю, 25 січня 2015 року о 10:00 з нагоди свого дня народження Святійший Патріарх Філарет відслужить Літургію у співслужінні єпископату та священиків Київського Патріархату з різних куточків України. Опісля богослужіння єпископат привітає Патріарха Філарета з днем народження.

Святійший Патріарх Філарет народився 23 січня 1929 року у селі Благодатному, Амвросіївського району, Донецької області. 1962 року Патріарх Філарет став єпископом. У радянські часи був Мирополитом Київський та фактично очолював Православну Церкви в Україні. 1995 року став третім Патріархом Київським і всієї Руси-України - Предстоятелем Української Правосланої Церкви Київського Патріархату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ