Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

23 водойми Львівщини готові прийняти відпочивальників

23 водойми Львівщини, станом на сьогодні, в основному готові до літнього сезону з точки зору безпеки відпочивальників. Загалром жа робоча група з представвників різних відомств перевірила 96 водойм. Про це сьогодні, 31 травня під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситьацій Львівської ОДА Олександр Харчук.

Відтак, обладнаними для відпочинку є озеро Винникiвське, озеро ТзОВ «Колиба» смт. Брюховичі, зеро санаторiю «Пролiсок» м. Моршин, рекреацiйна зона на р. Стрий м. Стрий

500 м пiвн. зах. від залiзничного моста, озеро с. Лагодiв, Бродiвський р-н, озеро с. Родатичi Городоцький р-н, став села с. Завидовичi Городоцький р-н, озеро Козацький хутір с. Модричi Дрогобицький р-н, озеро с. Майдан Дрогобицький р-н, озеро “Лiсiвник.” м. Ходорiв, озеро с. Воля Гомулецька Жовкiвський_р-н, Золочiвське мiське озеро, база “Сосновий бір” с. Руда, Кам’янка—Бузький р-н, “Чарiвнi озера”, с. Бортятин Мостиський р-н, мiське озеро “Молодiжне” м. Перемишляни, «Узлiсся» с. Стрiлки, Перемишлянський р-н, “Озерний_край” с. Лiсневичi, Пустомитiвський р-н, Бухта Вiкiнгiв” с. Старе Село, Пустомитiвський р-н, Гранд резорт с. Басiвка Пустомитiвський р-н, с. Донголуки Стрийський р-н, с. Вiжомля Яворiвський р-н, озера Яворiвського нацiонального природного парку с. Верещиця, Яворiвський р-н.

Стосовно решти водойм, то їх орендарям та балансоутримувачам видані приписи, і після наступної перевірки, якщо не будуть усунуті недоліки, відповідальним за водойми загрожує штраф.

За словами надзвичайників, з перелічених зон відпочинку 14 мають обладнані пляжів, на яких є пости рятувальників. Всього у Львівській області працює 9 рятувальних загонів.

Також в області триває паспортизація пляжів. Паспорт пляж може торимати після позитивних висновків усіх контролюючих служб.  

Основні порушення. які зафіксувала робоча група – це відсутність табличок «Купатися заборонено», відсутність рятувальних постів, засобів порятунку, не проведений огляд та реєстрація плавзасобів, не проведений інструктаж, не обстежено дно водойм.

Надзвичайники наголошують: усю відповідальність за забезпечення безпеки на водоймах лежить на орендарях або балансоутримувачах. та часто підприємці, які хочуть заробляти на відпочинку, беруть в оренду лише берег і уникають відповідальності за те, о діється на воді. Відтак, в майбутньому орендарів змушуватимуть орендувати всю водойму. Також представники управління збираються звернутися х листами до районних адміністрацій та міських радим. аби ті позбавляли права оренди водойми недобросовісних підприємців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ