Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

246 священиків Львівської архиєпархії УГКЦ вступили на навчання в Інститут постійної формації духовенства

246 священиків Львівської архиєпархії УГКЦ вступили на навчання в Інститут постійної формації духовенства Львівської архиєпархії імені Патріарха Йосипа Сліпого. Про це сьогодні, 6 жовтня, під час прес-конференції повідомив директор Інституту отець Миколай Фредина.
Згідно з декретом владики Ігоря Возьняка, архиєпископа Львівського, з ініціативи якого був створений інститут, у програмі навчання інституту задіяні священики, які не досягли 60 років, зокрема це священики, котрі нещодавно закінчили духовну семінарію, священики, котрі вже тривалий час працюють в єпархії, священики, які мають наукові ступені, зокрема вчились за кордоном, проте можуть поділитися своїм досвідом. За словами отця Миколая Фредини, викладачами інституту є особи з вищою освітою, які мають досвід викладацької роботи, зокрема викладають в УКУ. „Інститут носить ім’я патріарха Йосипа Сліпого, оскільки він своїм життям пропагував навчання”, — зазначив отець Миколай Фредина.
Нагадаємо, 3 жовтня 2006 року, у реколекційному будинку Львівської архиєпархії, що у смт Брюховичі (неподалік Львова), відбулося урочисте відкриття Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії імені Патріарха Йосипа Сліпого. Курс навчання в інституті розрахований на три роки, але це не означає, що після цих трьох років завершується навчання, воно буде постійним і віддзеркалюватиме сучасні потреби церкви і суспільства. Програма навчання була укладена Львівською архиєпархією і затверджена владикою Ігорем Возняком. Цьогорічними предметами є Святе Письмо, моральне та пасторальне Богослов’я, катехитика. Після закінчення навчання кожного року проходитиме екзаменаційна сесія.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ