Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

250 тис. українців несли військову службу на території інших держав, – привітання голови Держкомітету ветеранів

Сьогодні, 15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Свої привітання воїнам-афганцям, героям воєн і локальних конфліктів в інших державах висловив голова Державного комітету України у справах ветеранів, Герой Радянського Союзу, генерал-майор, учасник бойових дій у Республіці Афганістан Ігор Плосконос.

 

Подаємо привітання повністю:

 

«Тисячі синів і дочок України в різний час пройшли випробування „гарячими точками", на території понад двадцяти п'яти держав, і гідно виконали свій обов'язок, проявивши героїзм та самопожертву.

 

Ви завжди були і є прикладом мужності й відваги, зразком людини, для якої «ОБОВ`ЯЗОК» - це не просто слово, а норма поведінки, зміст життя.

 

Найбільш жорстокою була війна у Республіці Афганістан, з якої не повернулося 3 360 синів України.

 

На сьогодні в Україні загін учасників афганської війни, інших локальних конфліктів в Африці, Південно-Східної Азії, на Близькому Сході та Кубі, зокрема й миротворчих контингентів за роки незалежності, нараховує понад 250 тисяч. Переважно, це люди, життя яких є невичерпним джерелом мудрості, любові до рідної землі, сили духу, яскравим взірцем служіння народові.

 

Священною є пам'ять про ваш героїзм, мужність під час виконання інтернаціонального обов`язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя.

 

Ми завжди будемо пам`ятати тих, хто загинув, виконуючи завдання Батьківщини. Сьогодні ми вшановуємо їх, пам`ять про них, низько вклоняємося їхнім батькам і родинам.

 

Подвиги учасників бойових дій - це та велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити у сучасному мінливому світі. Це взірець справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.

 

Пройде час, історія розставить все на свої місця, дасть відповіді на болючі питання.

 

На жаль, з року в рік вас у бойовому строю залишається все менше і менше.

 

Свою вірність справі та заповітам героїв-афганців і всіх тих, хто представляв інтереси держави на чужині, в різних куточках планети, полеглих і живих, ми покликані підтверджувати активною і свідомою участю в будівництві нової України - заможної, квітучої, знаної і шанованої у світі, керуючись при цьому головним уроком історії: великі цілі і великі здобутки під силу лише згуртованому народові, народові-патріоту.

 

Ми дуже вдячні всім вам, хто продовжує брати участь у розбудові держави, громадському житті, патріотичному вихованні молодого покоління.

 

Користуючись нагодою, хочу наголосити, Державний комітет України у справах ветеранів, реалізуючи державну політику у сфері соціального та правового захисту ветеранів, завжди буде відстоювати ваші, шановні учасники бойових дій, права і надавати вам всебічну підтримку.

 

Шановні воїни-інтернаціоналісти!

 

Від усієї душі бажаю вам і вашим родинам міцного здоров'я, добра і щастя, добробуту і мирного неба.

 

З глибокою повагою, Ігор Плосконос, голова Державного комітету України у справах ветеранів, Герой Радянського Союзу, генерал-майор, учасник бойових дій у Республіці Афганістан".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ