Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

25-26 червня Львівська архиєпархія відзначатиме День мирянина

У рамках відзначення Дня мирянина, який вперше відбудеться у Львівській архиєпархії 25-26 червня 2006 року заплановано ряд заходів, зокрема у цей день на парафіях Львівської архиєпархії буде зачитане пастирське послання владики Ігоря Возняка з нагоди святкувань Дня мирянина.
Також 25 червня проходитимуть презентації мирянських організацій та спільнот при пародіях Львівської архиєпархії, які зможуть поділитися власним досвідом, представити цікаві проекти, які вони реалізують при храмі, — про це сьогодні, 20 червня,  під час прес-конференції повідомила голова організаційного комітету з проведення Дня мирянина, заступник директора Центру Мирянського Лідерства при УКУ Наталія Бордун. Окрім того, 25 червня вірні Львівської архиєпархії запрошені на заключний концерт фестивалю «Відлуння» на площі перед церквою Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові. 26 червня відбудеться проща до села Страдч Яворівського району на могилу блаженних Володимира Прийми та отця Миколи Конрата, до місця мученицької смерті блаженних. Там запланована архієрейська літургія та молебень до блаженних мучеників. Саме у цей день у 2001 році Святійший отець Іван Павло ІІ беатифікував отця Миколу Конрата та мирянина Володимира Прийму. Обидва блаженні мученики спочивають на цвинтарі поблизу церкви у Страдчі. Проща присвячена 65-річниці смерті блаженного Володимира, також під час Богослужінь у селі Страдч вірні матимуть змогу торкнутися реліквії з мощами блаженного отця Миколи Конрада, яка буде вперше прилюдно виставлена.
«Основною метою відзначення Дня мирянина є те, щоб кожен християнин відчув, що він є частинкою церкви, — зазначила Наталія Бордун. — Крім того, ми намагаємось пояснити суть мирянина на землі та його місце у Церкві.» За її словами, зараз є багато різних молодіжних релігійних та мирянських організацій, які займаються цими питаннями, проте незважаючи на це є достатньо багато людей, які стоять осторонь цієї проблеми, а тому „наше завдання полягає у тому, щоб допомогти цим людям віднайти себе».
«Головне завдання мирянина на землі – працювати у господньому винограднику», — додала Наталія Бордун.
З благословення Високоопреосвященого Владики Ігоря (Возьняка), Архієпископа Львівського 25-26 червня у Львівській архиєпархії відбудеться святкування Дня мирянина, зініційовані  Центром Мирянського Лідерства УКУ з метою заохочення мирян до активної праці в діяльності церкви, а також допомогти зрозуміти місію мирянина в світі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ