Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„25 поетів української діаспори” презентували у Львові

У Львівській академії друкарства відбулася презентація книжки українського письменника Михайла Слабошпицького „25 поетів української діаспори”.
Як сказав сам автор, цю книжку можна назвати водночас і антологією, і хрестоматією, і збірником літературних нарисів. У ній Михайло Слабошпицький намагався розповісти про найбільш невідомі і водночас сенсаційні факти із життя письменників в еміграції та подати найкращі твори українських діаспорних авторів.
В антологію ввійшли життєписи та твори таких відомих письменників, як Євген Маланюк, Юрій Клен, Ігор Качуровський. „Задум зробити цю книжку у мене виник ще 10 років тому, - каже автор антології. - Увесь цей час я збирав матеріал, готував літературні портрети, з деякими письменниками зустрічався навіть особисто”.
Михайло Слабошпицький – лауреат національної премії імені Тараса Шевченка, літературної премії ім. Лесі Українки, премії ім. Олени Пчілки. Автор книжок „Українські меценати”, „Поет із пекла (Тодось Осьмачка)”, „Українська дивізія „Галичина”, „Незагублена українська людина”, „Пейзаж для помаранчевої революції”, „Чи далеко до Африки” та інших.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ