Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

25 російських військовослужбовців відмовились воювати проти України

На тимчасово окупованих територіях Сходу України станом на 28 вересня противник продовжує порушувати режим припинення вогню. На окремих напрямках здійснювались обстріли зі стрілецької зброї (у т.ч. ручні та станкові гранатомети), бойових машин піхоти, 82-мм та 120-мм мінометів. Повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності та підвищенні боєздатності військ, ротації передових підрозділів, удосконаленні інженерного обладнання, нарощуванні зусиль розвідки на потенційно небезпечних напрямках, поповненні матеріально-технічних засобів. 

Новоайдарський напрямок. У рамках підготовки до реалізації рамкової угоди про розведення сил у районі н.п. Станиця Луганська група офіцерів під керівництвом командувача 2 АК (Луганськ) ЗС РФ провела рекогносцировку місцевості. За результатами прийнято рішення до 30 вересня ц.р. обладнати новий район оборони 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.
Донецький напрямок. Здійснено ротацію передових підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ в районах н.п.Старомихайлівка та Олександрівка, а також окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1 АК ЗС РФ у районі н.п.Авдіївка. 

Проведено тренування чергових сил артилерійських підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ. Відпрацьовані питання ведення обстрілів тилових районів сил АТО.

Маріупольський. У районі н.п.Октябр проведено ротацію особового складу передових підрозділів 2 мотострілецького батальйону 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ.

Командування ЗС РФ продовжує постачання матеріально-технічних засобів для забезпечення підпорядкованих з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів з території РФ до пунктів призначення: Кутейникове – шість цистерн з дизельним паливом (300 тонн); Ровеньки – сім цистерн з паливом (350 тонн).

З огляду на стратегічний провал міжнародної політики Росії, фактичну світову ізоляцію та значні ризики внутрішньої політичної нестабільності, значно збільшилась кількість кадрових російських військових, які не бажають бути співучасниками військових злочинів воєнно-політичного керівництва РФ та відкрито відмовляються продовжувати брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України. 

26 вересня ц.р. до м.Донецьк прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ з метою супроводження близько 25 російських військовослужбовців, які відмовились приймати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України та перебували на посадах командного складу і технічних спеціалістів переважно у підрозділах 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4 (Алчевськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Основна причина конвоювання “відмовників” – виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень (фотокарток, показів свідків, аудіозаписів), що можуть бути використані в російських та міжнародних судах як докази фактичної участі військовослужбовця у неоголошеній війні Росії проти України (бойових діях на тимчасово окупованій території сходу України) та отримання злочинних наказів вищого командування ЗС РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ