Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

25 спортсменів отримуватимуть фінансову підтримку Львівської міськради на підготовку до Олімпійських Ігор

25 спортсменів отримуватимуть фінансову підтримку Львівської міської ради на підготовку до Олімпійських та Паралімпійських Ігор, що наступного року відбудуться у Токіо (Японія).

«Прийняти Програму підтримки львівських спортсменів було ініціативою нашого управління. Підтримали цю програму і керівник департаменту, і міський голова, і депутати. Тепер спортсмени мають змогу отримати фінансову підтримку від Львівської міської ради, адже ми поставили за мету не тільки зустрічати спортсменів і нагороджувати, коли вони привезли перемогу, але і вкладати кошти в підготовку.

Ця програма вперше була прийнята у Львові. Ми будемо звертатися до міністерства з пропозицією, аби в інших містах також запроваджували такі програми й підтримували своїх олімпійців. Так ми матимемо кращі спортивні результати.

Ці спортсмени отримуватимуть щомісячну стипендію до кінця грудня у розмірі 10 тисяч гривень, — каже Антон Нікулін. — У січні цей список може бути відредагований, оскільки деякі спортсмени можуть втратити шанси потрапити на Олімпійські чи Паралімпійські Ігри, а відтак появляться і такі, які цей шанс можуть отримати.

Наше головне завдання — підтримати саме тих спортсменів, які мають реальні шанси представляти Україну на головних змаганнях чотириріччя".

«Хочу подякувати за ініціативу присвоєння стипендій. Для спортсменів це є вагомим внеском у підготовку до Олімпійських Ігор. Ці кошти підуть на те, аби ми отримали ліцензію й представляли нашу державу. Приємно, що місто пам’ятає й цінує своїх спортсменів, коли вони ще не мають медалей. Я виступаю за Львів уже 12 років і бачу позитивну тенденцію щодо спорту. Можу з упевненістю сказати, що Львів — спортивна столиця України», — додала Юлія Ткач, чемпіонка світу з вільної боротьби.

Список спортсменів затвердили члени комісії у четвер, 11 квітня. До переліку спортсменів-претендентів на участь у ХХХІІ Літніх Олімпійських Іграх та ХVI Літніх Паралімпійських Іграх, яким надаватиметься фінансова підтримка з міського бюджету Львова, потрапили:

1.Анастасія Горлова (веслування)

2.Віталій Вергелес (веслування)

3.Юлія Ткач (боротьба)

4.Алла Черкасова (боротьба)

5.Оксана Лівач (боротьба)

6.Анастасія Шустова (боротьба)

7.Тетяна Кіт (боротьба)

8.Андрій Квятковський (боротьба)

9.Павло Коростильов (кульова стрільба)

10.Станіслав Горуна (карате)

11.Галина Мельник (карате)

12.Катерина Крива (карате)

13.Ксенія Пантєлєєва (фехтування)

14.Олена Старікова (велоспорт)

15.Вероніка Марченко (стрільба з лука)

16.Георгій Іваницький (стрільба з лука)

17.Маркіян Івашко (стрільба з лука)

18. Сергій Макаревич (стрільба з лука)

19.Павло Закашевський (важка атлетика)

Спортсмени-паралімпійці:

20. Антон Дацко (фехтування)

21. Андрій Демчук (фехтування)

22. Наталія Морквич (фехтування)

23. Роман Павлик (легка атлетика)

24. Орися Ільчина (легка атлетика)

25. Віктор Дідух (настільний теніс)

Нагадаємо, в рамках активної підготовки спортсменів до Літніх Олімпійських та Паралімпійських Ігор, що відбуватимуться у 2020 році в Японії, з метою досягнення високих результатів спортсменами 4 квітня на сесії міськради затвердили Програму підтримки львівських спортсменів — претендентів на участь в ХХХІІ Літніх Олімпійських Іграх та ХVІ Літніх Паралімпійських Іграх.

«Суть Програми полягає у щомісячній грошовій виплаті спортсменам, досягнення яких сприяють утвердженню міжнародного авторитету України, і які входять до складу національних збірних команд з олімпійських видів спорту, офіційно визнаних в Україні.

Список спортсменів, які отримуватимуть грошові виплати, формуватиметься на основі подання відділення Національного олімпійського комітету у Львівській області. Термін реалізації Програми — з травня 2019 року до липня 2020 року — в період безпосередньої підготовки до Олімпійських Ігор.

Реалізація цієї Програми є дуже важливою. Адже часто спортсмени перед Олімпійськими Іграми шукають кращого ресурсу для підготовки в інших містах та областях. Завдяки цій Програмі ми зможемо створити хорошу мотивацію для спортсменів та стимулювати їх тренуватися у м. Львові та представляти Львів на міжнародних змаганнях і Олімпійських Іграх.

Аналогів такої Програми в Україні немає. Реалізація цієї Програми дасть змогу вкотре підтвердити, що Львів — передове місто в Україні у сфері розвитку спорту і підтримки спортсменів, а також стане прикладом для інших міст нашої держави, що в майбутньому дозволить на загальнодержавному рівні досягти значних результатів в галузі спорту, а українським спортсменам вибороти більше медалей на Олімпійських Іграх", — зазначають в управлінні молоді та спорту Львівської міської ради.

ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ