Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

26 квітня у Львові відбудеться акція вшанування пам’яті жертв внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС «Чорнобиль — 20 років по тому»

26 квітня, у 20-ту річницю Чорнобильської трагедії, відбуватиметься вшанування пам’яті жертв в акції «Чорнобиль — 20 років по тому». Про це сьогодні, 20 квітня, під час прес-конференції повідомив начальник Управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрій Корнат. До участі в заході запрошені громадські організації, зокрема «Союз. Чорнобиль. Україна», Спілка інвалідів Чорнобиля, Діти Чорнобиля Львівщини, Пласт, християнські організації міста Львова. Також будуть присутні священики Львівської архиєпархії УГКЦ, Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП, Львівської архидієцезії РКЦ, Львівської єпархії УАПЦ та інші.
За словами організаторів, метою акції є вшанування загиблих під час Чорнобильської трагедії, підвищення рівня поваги влади та громадськості до проблем зв’язаних з наслідками аварії на ЧАЕС, виявлення шани до потерпілих, ліквідаторів та всіх тих, що долучилися до мінімізації наслідків техногенної катастрофи. За словами начальника Управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрія Корната, це трагедія не лише українських сімей, а трагедія світового масштабу, оскільки багато сімей втратили своїх годувальників, а багато дітей і досі страждають від різних хвороб. «На жаль, українці стали тими людьми, на яких радянська влада проводила свої експерименти на зразок Чорнобильської катастрофи, — зазначив Андрій Корнат. — Нам потрібно достукатись до кожного українського серця, щоб люди знали і не забували про цю трагедію».
В рамках акції заплановано відкриття виставки студентських робіт образотворчого мистецтва. Також цього дня усі, хто бажає, зможуть взяти участь у поминальній ході по вулиці Степана Бандери – Коперніка – Проспекту Свободи. Біля пам’ятника жертвам комуністичних репресій відбудеться молебень за жертвами Чорнобильської трагедії. Біля фігури Матері Божої відбудеться молитва подяки, а ввечері того ж дня – мітинг-реквієм біля пам’ятника Шевченка. Учасники акції планують зі свічок створити дзвін, як символ єдності. За словами Андрія Корната, акції присвячені жертв Чорнобильської трагедії провести у всіх районах Львівщини та містах обласного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ