Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

26 листопада у Львові Тарас Прохасько презентуватиме дві нові книги

У Львові 26 листопада о 18:00 у приміщенні книгарні "Є" (просп. Свободи, 7) письменник та перекладач Тарас Прохасько презентуватиме дві нові книги: третя і заключна частина «кротячої епопеї» «Як зрозуміти козу», яку він написав разом із Мар’яною Прохасько, та переклад з польської – роман «Схід» Анджея Стасюка. Модератором презентації буде Мар’яна Савка, головний редактор "ВСЛ". Окрім Львова, автор завітає і до інших 6 міст України.

Книги вийшли у «Видавництві Старого Лева».

Кожна розмова з письменником Тарасом Прохаськом – це унікальна нагода подивитися на звичні речі глибше і чесніше. Своїми текстами і своїми роздумами (що б це не було – дорослі тексти чи книжки для дітей, переклади чи авторські колонки)  – він завжди заворожує, допомагає зрозуміти, пізнати, відчути. 

Попри те, що переклад роману Андея Стасюка «Схід» і кротяча історія «Як зрозуміти козу» розраховані на читачів різного віку, у цих книгах є багато спільного. І йдеться не лише про причетність до них Прохаська, а найперше - про подорожі і пошук порозуміння у книгах. Це тексти про нову географію, мову, реальність. Анджей Стасюк, вирушаючи у «найскладнішу і найнеймовірнішу подорож свого життя», прагне знайти точки порозуміння між європейською людиною і мешканцямиКитаю чи Монголії. Він відкриває для себе «дивних східних людей» з нового боку, вивчає мову їхнього тіла, поведінку, звичку одягатися. Український переклад Тараса Прохаська органічно доповнює стасюківські пошуки нових світів, спробу подолати «страх Сходу і зневагу Заходу».  

Маленькі герої книги Тараса Прохаська і Мар`яни Прохасько також вирішують покинути  зону комфорту задля пізнання нових земель. Мешканці Букового лісу вперше у житті, попри страх і ризик, вирушають у манрівку морем, знаходять новий острів і знайомляться з його дивними мешканцями – козами. Книга Тараса і Мар’яни Прохаськів «Як зрозуміти козу» - про важливість розширення горизонтів у нашому житті та про порозуміння. У перших двох книгах маленькі герої книги досліджували, «Хто зробив сніг» та проводили детективне розслідування, «Куди зникло море».

·        13 листопада, п'ятниця – Київ - Книгарня "Є" (вул. Лисенка, 3) – 18:00. Модератор: Софія Андрухович.

·        16 листопада, понеділок – Дніпропетровськ - Книгарня "Є" (вул. Глінки, 15) – 19:00. Модератор: Наталія Дев'ятко.

·        17 листопада, вівторок – Кіровоград - Львівська майстерня шоколаду (вул. Дворцова, 16/7) – 18:00. Модератор: Анастасія Дзюбак.

·        18 листопада, середа – Вінниця - Книгарня "Є" (вул.Соборна, 89) – 18:00. Модератор: Олександр Вешелені.

·        24 листопада, вівторок - Івано-Франківськ - Книгарня "Є" (просп. Незалежності, 31) – 18:00. Модератор: Іван Ципердюк.

·        27 листопада, п'ятниця - Тернопіль – «Коза» (бульвар Тараса Шевченка, 23) – 18:00. Модератор: Юлія Іванчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ