Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

26 робіт видатного українського скульптора Пінзеля покажуть у французькому Луврі

26 робіт українського скульптора Іоана-Георга Пінзеля буде виставлено із жовтня 2010-го по січень 2011 року у залах французького Лувра. Про це 14 квітня під час прес-конференції у Львові повідомив голова Львівської облради Мирослав Сеник.
Експонування колекції стало можливим після майже дворічної роботи, а також переговорів обласної влади з одним із найбільших художніх музеїв світу. На жаль, міністерство культури не долучилося до реалізації цієї ініціативи.
За словами Мирослава Сеника, зроблено амбітні плани – організувати виставку Пінзеля у Луврі і потішити мистецтвом генія цілий світ. «Це наш великий успіх», – зазначив чиновник.

Вже відомо, що роботи Іоана-Георга Пінзеля експонуватимуть у каплиці короля Людовіка ХІV. Витрати з транспортування, страхування та охорону колекції взяла на себе французька сторона. Однак наразі не вирішеним залишається питання щодо супроводу фахівця.

Роботи майстра 18 ст. відібрано у Львові, Івано-Франківську, Тернополі та с. Рукомиш.
Нагадаємо, що 2007 рік Львівська обласна рада проголосила роком видатного скульптора Іоана-Георга Пінзеля, під час якого на Львівщині, а також у Тернопільській та Івано-Франківській областях відбулася низка акцій для популяризації імені цього видатного скульптора.

У 2008 році делегація Львівської обласної ради у складі голови Львівської облради Мирослава Сеника, заступника голови ЛОР Лева Захарчишина та начальника відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону ЛОР Тараса Возняка відвідала французьку провінцію Бретань, під час цього візиту і почалися підготовчі роботи до виставки робіт Іоана-Георга Пінзеля у Луврі.

7 квітня цього року Львівщину відвідала делегація музею Лувр. До складу делегації увійшли Генеральний реставратор департаменту скульптур музею Лувр Женев'єва Бреск-Ботьє, керівник департаменту з питань збереження скульптур музею Лувр Вільгельм Шерс, працівниця музею Лувр Аврора Бреслі та представник Львівської обласної ради у провінції Бретань (ФР) Ян Доль.

Делегація перебувала у Львові на запрошення Львівської обласної ради протягом 7-10 квітня. Мета візиту: огляд і відбір робіт українського скульптора ХVІІІ ст. Іоана-Георга Пінзеля для експонування цих скульптур у Луврі, а також обговорення питань їх страхування та транспортування до Французької Республіки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ