Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27 липня у Львові вшанують пам’ять жертв Скнилівської трагедії

27 липня 2006 року минає чотири роки з часу Скнилівської трагедії. Відзначення роковин та вшанування пам’яті трагічно загиблих відбуватимуться у Львові з ініціативи Львівської міської громадської організації “Скнилівська трагедія”. Про це повідомив “Гал-info” голова організації Стефан Козак.

Об 11.00 год. відбудеться екуменічна літургія в капличці Всіх святих Українського народу. Також екуменічна літургії запланована о 12.45 на Сегменті пам’яті. Відбудеться піша хода на кладовище, де поховані неіндентифіковані останки.
Скнилівська трагедія сталася 27 липня 2002 року. О 12 годині 45 хвилин на аеродромі „Скнилів” у Львові під час виконання демонстраційного польоту на авіаційному святі, присвяченому 60-й річниці з дня створення 14-го авіаційного корпусу, зазнав катастрофи літак СУ-27УБ. Він упав на поле, де стояла авіаційна техніка та глядачі. Стався вибух, внаслідок якого виникла пожежа. Через катастрофу загинули 77 особи, 19 з них - діти. Було травмовано 116 осіб.
Минулого року, ще до екуменічної літургії на Скнилівському летовищі, члени громадської організації «Скнилівська трагедія», що об'єднує потерпілих та членів їхнiх родин, зібралися до Львівської міської ради, де посадили символічний сквер пам'яті. Члени організації також скаржаться і на те, що попередній міський голова Любомир Буняк ігнорував прохання надати порядковий номер капличці, яку було відкрито на річницю катастрофи. Дуже довго доводилося просити членам ГО «Скнилівська трагедія» в міськраді і перейменувати вулицю Авіаційну, яка межує з аеродромом, на вулицю Пам'яті. Претензії до влади з боку потерпілих на тому не закінчуються. Досі залишаються постраждалі, які скаржаться, що їх обділили державною грошовою допомогою.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ