Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27 липня у парафіях УГКЦ відзначатимуть Хрещення Руси-України

3-4 березня 2008 року у Києві відбулась Тридцять восьма сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви. У сесійних засіданнях взяли участь 15 членів Митрополичого Синоду, Єпископ-номінат Йосафат (Говера), Екзарх Волинський, та Всесвітліший отець Тарас Пошивак, Протосинкел Стрийської єпархії, уповноважений заступник Преосвященного Владики Юліяна (Ґбура), Єпарха Стрийського.
Як повідомили «Гал-info» у Департаменті інформації УГКЦ, під час засідань Синоду зокрема було розглянуто питання боротьби з поширенням ВІЛ/СНІДу в Україні та шкільництва. Щодо першого було дано відповідне доручення Владиці Глібові (Лончині), який у співпраці з Міжнародним благодійним фондом "Карітас України" та Комісією душпастирства охорони здоров’я УГКЦ, має інтенсифікувати доопрацювання стратегії боротьби з поширенням ВІЛ/СНІДу в Україні. Щодо другого – Комісії шкільництва доручено фундаментально проаналізувати проблему та опрацювати проект діяльності нашої Церкви в галузі шкільництва.
Напередодні Великого посту Синод не залишив поза своєю увагою цієї теми. У підсумку синодальні отці постановили передрукувати без коментарів вимоги щодо посту, прийняті Синодом Єпископів УГКЦ 1966 року, а також було прийнято послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви на Великий піст.
Крім того було прийнято такі рішення: у неділю, 27 липня 2008 року, відзначити Хрещення Руси-України на рівні парафій УГКЦ; розпочати опрацювання системи геральдики в Українській Греко-Католицькій Церкві; затвердити програму відзначення Року християнського покликання, опрацьовану міжєпархіальними комісіями УГКЦ та продовжити до 20 квітня 2008 року час реалізації «цеголок»-пожертв на будівництво Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.
Під час Позачергової сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, яка відбулася 16 січня 2008 року було прийнято запрошення від Владики Михаїла (Гринчишина), Апостольського Екзарха для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, поїхати на прощу до Лурду на святкування 150-ліття об'явлення Божої Матері св. Бернадеті. Проща відбудеться 28 - 30 серпня 2008 року. У рамках цієї сесії Синоду було створено спеціальний оргкомітет для реалізації цього заходу.
Наступну, Тридцять дев’яту сесію Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви було вирішено провести у травні 2008 року Божого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ