Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

27 липня УНП проведе пікет в пам‘ять Василя Червонія

Під час приїзду в Україну Патріарха московського Кирила, у понеділок, 27 липня, о 8.00 в аеропорту „Бориспіль” Українська народна партія проведе пікет на підтримку створення в Україні єдиної Помісної православної церкви. Учасники пікету нагадають прибічникам Патріарха московського Кирила, що Україна – незалежна держава, а не канонічна територія РПЦ. Про повідомила прес-служба УНП.

Учасники пікету вшанують пам‘ять трагічно загиблого Василя Червонія, смерть якого московським телеканалом „Росія”, російськими політологами та священиками цинічно використовується для політико-церковних спекуляцій та інсинуацій. УНП розцінює такі дії як вкрай аморальні та такі, що не відповідають християнській етиці.

Напередодні візиту Патріарха московського Кирила УНП закликала СБУ та МВС упередити можливі провокації антиукраїнських сил, спрямованих на дискредитацію своїх конфесійних опонентів та розпалювання конфліктів в українському суспільстві.

За інформацією, яка надійшла до УНП неофіційним каналом, російська агентура та заїжджі „козачки-спецназівці”, перевдягнені у характерний одяг українських націоналістичних організацій, намагатимуться спровокувати зіткнення віруючих різних конфесій під час візиту Кирила, а також очорнити політичні та громадські організації, що стоять на засадах національно-демократичного розвитку. „УНП закликає українську громаду не зважати на можливі провокаційні дії ворогів української державності”, – заявив народний депутат України, заступник голови УНП Ярослав Джоджик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ