Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27 листопада у Львові вшанують пам’ять жертв Голодомору

У суботу, 27 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, о 16.00 на проспекті Свободи біля пам’ятника Шевченкові розпочнеться «хвилина мовчання» та щорічна акція «Засвіти свічку». Про це повідомив сьогодні, 23 листопада, заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів.

«Хочу нагадати львів’янам про акцію «Засвіти свічку», яку ми проводимо о 16.00. Ця акція стала щорічною, і львів’яни ставлять на підвіконня свічки коли смеркає. Також хочу звернутися до всіх, щоб розважальні акції скасували. Нехай це буде спільний день пам’яті для всіх», – зазначив Василь Косів.

Після завершення акції розпочнеться програма хору «Дударик». Також у суботу у Будинку органної та камерної музики о 17.00 відбудеться концерт-реквієм «Аве, Марія». Вхід вільний.

О 19.00 у Національному музеї-меморіалі пам’яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» буде проходити театралізоване дійство студентського братства ЛНУ ім. Івана Франка.

У школах міста впродовж листопада проходитимуть уроки пам’яті та зустрічі учнів з очевидцями подій Голодомору 1932-33 років, який у Львові проживає 130.

В 11.00 Личаківському цвинтарі буде панахида біля могил жертв Голодомору 1946-47 років. О 15.30 – покладання квітів до меморіального знаку на проспекті Чорновола.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ