Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

27 листопада власників туристичних об’єктів Славська (Львівська область) заслухають на сесії селищної ради

27 листопада відбудеться сесія Славської селищної ради, на яку буде запрошено керівників та власників туристичних та відпочинкових баз, розташованих на території селища, та буде розглянуто питання про стан їхньої підготовки до прийому туристів під час зимового гірськолижного сезону. Про це „Гал-info” повідомив селищний голова Михайло Кінаш.
За його словами, зараз на території селища є понад 30 туристичних баз та готелів, окрім цього, ще близько 500 осель надають послуги з прийому туристів в рамках розвитку „зеленого туризму”, хоча далеко не всі з них є офіційно зареєстровані. „Це є приблизні цифри, більш точну інформацію ми матимемо після засідання селищної ради 27 листопада”, -- зазначив Михайло Кінаш.
Славськ є основним зимовим курортом на Львівщині і, за словами селищного голови, протягом зимового сезону тут, за офіційними даними, відпочиває близько 100 000 туристів, однак за неофіційними даними, ця цифра є суттєво вищою. „Пік сезону припадає на новорічні та різдвяні свята, коли Славськ одночасно відвідує до 15 000 відпочивальників”, -- зазначив Михайло Кінаш. Селищний голова зазначив «Гал-info», що ціни на відпочинок є дифенційованими -- на базах відпочинку та в готелях селища двомісний номер коштує в межах 200-700 грн., приватні оселі коштують значно дешевше -- від 50 гривень за кімнату „із зручностями в дворі” до 150 гривень з дворазовим харчуванням. „На 5-6 днів перебування у Славську любителі гірськолижного спорту мають хорошу програму, вони можуть вибирати з 18 витягів на території селища, ще декілька витягів знаходяться на межі нашої та прилеглих селищних рад”, -- говорить селищний голова.
Водночас Михайло Кінаш зазначив, що вже цього року можливості селища, як гірськолижного курорту зростуть: „До Нового року у нас планують здати в експлуатацію 70-місний тризірковий готель „Терен”, в ньому будуть президентські номери. Крім того власники готелю так само запустити в роботу невеликий 800-метровий підйомник, він підійде гірськолижникам-початківцям або тим, зто не хоче витрачати багато часу на підйом” -- розповів Михайло Кінаш. Ще потужніші перспективи у курорту є на наступний гірськолижний сезон -- в урочищі Грабовець компанія „Ваш дім” планує на тригектарній площі спорудити 100-місний 5-зірковий готель з комплексом підйомників. Обсяг цієї інвестиції -- 280 млн. грн.
Михайло Кінаш зазначив, що перші гірськолижники-екстремали уже приїхали до селища, хоча зараз товщина снігового покрову лише 15 сантиметрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ