Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

27 лютого помаранчеві сили зроблять другу спробу домовитися про підписання угоди про утворення коаліції у майбутній Верховній Раді

Помаранчеві політичні сили починають новий етап консультацій по створенню коаліції у майбутній Верховній Раді — повідомив 25 лютого під час прес-конференції один із лідерів блоку «Пора-ПРП» Владислав Каськів. За його словами, перший етап переговорів був зірваний через те, що вже майже погодивши умови коаліційної угоди, деякі політичні сили виставили додаткові умови, які не сприйнялися іншими сторонами переговорів.
«На завершальному етапі переговорів виплила низка нових умов, які почав диктувати Блок Юлії Тимошенко. Звичайно, вони не сприйнялися, по-перше, тому, що були запропоновані надто пізно, а по-друге, тому, що не відповідали позиції всіх інших політичних сил», — зазначив Владислав Каськів.
За його словами, найбільший спротив серед учасників переговорного процесу викликала умова БЮТ про денонсацію газових угод.
«Ми ніколи не були в захваті від українсько-російських газових домовленостей і відкрито заявляли про це. Проте ставити під загрозу утворення коаліції через газову угоду я вважаю абсолютно неприйнятним, адже у майбутньому парламенті нас чекають значно вищі цілі», — говорить Владислав Каськів.
За словами одного із лідерів блоку «Пора-ПРП», консультації з підписання коліційної угоди розпочнуться вже 27 лютого. В переговорах братимуть участь блок «Наша Україна», Блок Юлії Тимошенко, блок «Пора-ПРП», Соціалістична партія України та Український Народний Блок Костенка і Плюща. Сторони вже дійшли згоди щодо того, що майбутнього прем’єр-міністра має запропонувати та політична сила, яка набере більшість голосів до ВРУ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ