Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

28 львівських установ працюють без дозволів на поводження з відходами

У Львові 28 суб’єктів підприємницької діяльності не мають дозвільних документів у сфері поводження з відходами. Про це повідомили в Держуправлінні ОНПС в Львівській області.

Серед них: ЗАТ «Завод комунального транспорту» (автобусний завод), ВАТ "Алмазінструмент", ВАТ "ШП "Світанок", НВП "Маст", ВАТ „Львівський хлібозавод №1”, Львівська фабрика паперово – білових виробів „Бібльос”, ВАТ „Львівський міський молочний завод”, ТзОВ „Львівська парфумерно косметична фабрика”, ВАТ „Львівська макаронна фабрика”, ТзОВ „Львівська фабрика масложирпродукт”, ТзОВ „Долі-Світ”, ЗАТ фірма „Львів-Петроль”, ТзОВ „НК Альфа-Нафта”, Львівський обласний ендокринологічний диспансер, Львівська обласна Державна стоматологічна поліклініка, Львівська Обласна клінічна лікарня, Комунальний заклад „Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня”, Обласний комунальний лікарсько-фізкультурний диспансер, Обласний комунальний шкірно-венеричний диспансер, Львівський обласний центр здоров’я, Львівський міський шкірно-венерологічний диспансер, Львівське міське медичне об’єднання „Фтизіопульмонологія”, Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом, ТзОВ „ Хлібокомбінат Львів”, Міський комунальний пологовий будинок № 1, Філія концерну „Техвоєнсервіс” „Львівський автомобільний ремонтний завод”, ТзОВ „Львівпаливо”, ДП „Юсенко - Україна”.

Відповідно до ст. 32 Закону України “Про відходи” суб’єктам господарювання забороняється вести будь-яку господарську діяльність, пов'язану з утворенням відходів, без одержання від спеціально уповноважених органів виконавчої влади у сфері поводження з відходами лімітів на обсяги їх утворення та розміщення.

Зберігання та видалення відходів повинне здійснюватись з врахуванням вимог земельного та природоохоронного законодавства, за наявності спеціальних дозволів, у яких визначені види та кількість відходів, умови зберігання, заходи безпеки, відомості щодо утворення відходів відповідно до встановлених лімітів.

З метою обмеження та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людей суб’єкти підприємницької діяльності Львівщини протягом грудня 2010 р. і початку січня 2011 р. були попереджені Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області про необхідність отримання лімітів та дозволів на утворення та розміщення відходів.

Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ