Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«28 липня 2013 року, в день хрещення Русі, Почаївську лавру передадуть Московському Патріарху Кірілу», - депутат Барна

«28 липні 2013 року, в честь 1025-ліття хрещення Русі, влада планує передати Свято-Успенську Почаївську лавру у власність УПЦ Московського патріархату», - заявив депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна. Про це повідомила прес-служба депутата.

«Зараз на території монастиря активно ведуться ремонтні роботи, все готується до урочистої події. Як розказували мені місцеве духовенство та працівники заповідника, тут плануються провести помпезні святкування, участь в яких братимуть перші особи держави, а прийматиме цей «подарунок» предстоятель Російської православної церкви, Московський патріарх – Кіріл», зазначив політик.

За його словами, на території монастиря планується відкрити Російський культурний центр, який займатиметься поширенням «Русского мира» на територію західноукраїнських земель. В той же час, на користь монастиря хочуть відібрати єдину на території Почаєва лікарню.

Депутат підкреслив, що «передача пам'ятки культурної спадщини – Свято-Успенської Почаївської лаври в руки московських попів викликає праведний гнів у громади Тернопільщини і всієї України».

Барна застеріг, що «такі дії влади можуть спровокувати гостре громадське протистояння на релігійному ґрунті в Україні, що врешті, може закінчитися кровопролиттям», та закликав парламентську опозицію та патріотичних депутатів, не допустити прийняття законопроекту № 1161 яким передбачено виключення споруд Почаївської лаври з переліку об'єктів, що не підлягають приватизації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ